Džínová bunda je ideální kousek pro chladná rána. Sluší mladým i babičkám
Ilustrační foto: Freepik, Pinterest, Ingimage

Džínová bunda je ideální kousek pro chladná rána. Sluší mladým i babičkám

8. 9. 2025

Léto končí, blížící podzim přináší chladnější rána a večery. Ovšem přes den ještě často bývá vedro. Takže otázka „co na sebe?“ je slyšet častěji než jindy. Někdo volí svetřík, někdo sako. Mnoho žen právě v té době vytahuje z šatníku džínovou bundičku.

Vyvolává rozporuplné reakce. Je nudná, nosí ji každý, říkají některé dámy. Je skvělá, omlazuje a dá se kombinovat s kalhotami i šaty, tvrdí jiné. Faktem je, že džínová bunda má příznivce i odpůrce. Někdo ji považuje za vyloženě volnočasový oděv, někdo ji nosí ke květovaným šatům do práce i do společnosti.

Pokud má k této kombinaci tenisky, outfit je pohodlný a vhodný na běžné nošení. Když večer vymění tenisky za lodičky či sandálky a vše doplní třeba zlatou kabelkou, jde o kombinaci, kterou snese i slavnostnější událost. Co je ale hlavní? Obdivovatelky džínových bund najdeme ve všech generacích.

Nosí je patnáctileté slečny stejně jako jejich babičky. Takže tady je malá inspirace, jak si poradit v blížících se dnech na rozhraní léta a podzimu.

Snímek obrazovky 2025-09-06 v 10.02.06.png

Snímek obrazovky 2025-09-06 v 10.03.07.png
Ilustrační foto: Freepik, Pinterest, Ingimage

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.4 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Pokud jiný článek může mladší ženy oslovovat "maminky", protože v něm jsou rady o dětech tak jiný článek může zase starší ženy oslovovat "babičky". Nezaznamenala jsem, že mladší ženy jsou dotčené oslovením"maminky", takže nechápu dotčenost starších žen nad oslovením "babičko".
Jarka Jendrisková
Džínová bunda je samozřejmou součástí mého šatníku, má vnučka ji nenosí, uznává naprostou jinou módu. Paní Jitka svou kritikou zde použitého výrazu "babička" určitě diskusi nehrotí, jen velmi správně a mírně poukazuje na nevhodnost tohoto výrazu v dané souvislosti. Já s ní souhlasím, Jsem sice hrdou babičkou svých sedmi! vnuček a vnuků, ale skutečně jen jejich babičkou.
Iveta Tomčíková
Jak píšete ve své poslední větě, že ty bundičky nosí jak patnáctileté slečny, tak jejich babičky, máte zcela pravdu. Ostatně ty babičky na fotkách vypadají tak, jak by asi chtěla každá babička ve skutečnosti vypadat. To by se naši dědové sakra radovali! :-) I když samozřejmě toto jsou "modelky" k tomu určené, to dá rozum. Paní redaktorko hezký článek, krásná móda, díky! :-)
Radmila Coufalová
Dámám to tradičně sluší, ale do mého šatníku tento kousek nikdy nepronikl. Jinak džíny nosím ráda a mívala jsem i velmi oblíbené džínové šaty.
Marie Měchurová
Všechny modely se mi líbí...
Olga Škopánová
Tak já bych tu babičku zase tak nehrotila, spousta žen je na takové oslovení hrdá, není to nic urážlivého či dehonestujícího.
Jitka Hašková
Nebylo by lepší nepsat babičkám, ale napsat starším ženám? Ty ženy nejsou vaše babičky a možná nejsou babičkami vůbec. Toto zevšeobecňování se mi nelíbí. U6 moje babička (ročník 1890) si v nemocnicích stěžovala, když ji oslovovali babičko. Říkala jim, že není jejich babička, že pro ně je paní ...... Totéž se nelíbilo i mé mamince (ročník 1921),navíc ji to zraňovalo, protože neměla žádná vnoučata (mně se nepodařilo mít děti). Všeobecně se to pořád používá, i když se dříve veřejně upozorňovalo na nevhodnost používat oslovení babička, dědeček všeobecně na všechny starší lidi.
Olga Škopánová
Fotky jsou to hezké, ale obdivovatelkou džínové bundičky jsem nikdy nebyla.
Daniela Řeřichová
Ideální po celý rok. Různé střihy, barvy, hodí se ke všemu. Šatník bez džínových bundiček si neumím představit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 37. týden

Určitě také znáte spoustu lidových lísní, ve terých se objevují názvy českých vesniček, měst, ale i řek či rybníků. Vědomostní kvíz tohoto týdne se podívá právě na místa, o kterých se zpívá v lidovkách.