Listopadové odpoledne na Miladě
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Listopadové odpoledne na Miladě

25. 11. 2025

Je sobota 22. listopadu 25, venku je slunečno a nemrzne. Díky listopadovému počasí, které bylo jak na houpačce, jsme se dostali alespoň na zahradu. Tam jsme udělali co bylo potřeba a čekali jsme na den, kdy dostaneme povolení od paní Přírody.

Ta nás asi slyšela, protože je sobota 22.11.25 a venku se udělal krásný podzimní den. Chvíli jsme přemýšleli, kam bychom mohli jet, nebudete tomu možná věřit, ale vyhrálo to opět naše oblíbené Jezero Milada. Naposledy jsme tam byli v září a vzhledem k počasí venku to k procházce kolem vody přímo vybízelo. Dlouho jsme neotáleli, po obědě jsme se tepleji oblékli a hurá směr Jezero Milada.

Cesta byla pohodová, provoz tak akorát a tak jsme za chvíli byli nad Miladou. Stejný nápad mělo víc lidí, potkávali jsme většinou mladší návštěvníky, někteří to brali sportovně, na programu byl hlavně běh a jízda na kole. Nesměli chybět ani pejsci a děti. Byli jsme rádi, že nám to takhle vyšlo. Sice se mi zase zastesklo, ale trochu už se to lepši, Jezero Milada je dobrý lék na smutek. Dívali jsme se i po ptácích, kteři tu žijí, na druhé straně jezera jsme viděli jen kachny, dvě propluly kolem nás. Labutě asi mizí někam jinam. Uvidíme na jaře, v zimě jsme tu byli asi dvakrát, to s námi byli ještě naši psí miláčci.

Asi po hodině a půl jsme se rozloučili s Miladou, byla jsem ráda, že jsme na procházku jeli zrovna sem. Je tu klid, máte se čím kochat, příroda je tu vstřícná a krásně barevná. Jezdíme sem už několik let, koupání vynecháváme, v leéě je tu na můj vkus moc lidí. Už jsem to tu psala, pokud budete mít cestu kolem, neváhejte a navštivte tento kus Ústeckého kraje, stojí za podívání. Přeji krásné Vánoce, zdraví a štěstí do roku 2026 a třeba se s někým z íčka někde potkáme.

cestování Podzimní soutěžení 2025 příroda Tip na výlet
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Moc hezké fotografie přírody pozdního podzimu.
Naděžda Špásová
Děkuji vám za slova chvály. Je fakt, že Milada je, jak se říká o lidech, fotogenická.
Věra Ježková
Naďo, moc hezký výlet. Pěkné fotky. :-)
Miluše Hasenohrlová
Nadi, moc hezká procházka s fotkami. Pro mě by byla ještě moc dlouhá, ale časem zvládnu i tyto procházky. :-)
Iva Bendová
Přidávám ještě jednu* Ach to rolování v mobilu. Co pro Vás, Nadi, jezero Milada, to pro nás Karvinské moře. Velmi podobné pocity z každé jeho návštěvy. Máme ho vzdálené cca 12 km. A vy? Děkuji za odpověď a za krásnou procházku :-)
Daniela Lender Chaloupková
Paní Naďo, děkuji za velice hezky popsanou podzimní procházku i zajímavé fotografie z regionu, pro mne značně vzdáleného :-))
Alena Velková
Dobře jste využili jeden z podledních hezkých dnů.
Jana Šenbergerová
Naďo, díky. Tam už to nedáme, proto jsem moc ráda, že mám díky tobě docela přehled o tom pro nás velmi vzdáleném místě. Je tam krásně v každou roční dobu. Tak si ty výlety ještě dlouho užívejte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 48. týden

Česko sevřely první mrazy, a tak se zahřejeme u vědomostního kvízu, prostřednictvím něhož se podíváme do Afriky. Jak znáte tento kontinent?