Bitva s bažantem
Ilustrační foto: Pixabay

Bitva s bažantem

24. 11. 2025

Tak první snížek v nížinách. Odehrává se klasika zablokovaných silnic kamiony s "letňákama" v kopcích.

Je to poetické, už se nám vtíravě do myslí derou vánoce.Ten sníh to nějak víc evokuje a uklidňuje.

Je zima , kolem -6 až -10 C, a tak kamna jedou na plný výkon. Účet v bance také.

Jsem maniak, i když bych nejraději pod stromkem měl stejnou ženu s čepičkou a kulichem a kupoval jí hromadu dárků jako loni, nedám si pokoj a nakupuju aspoň rodině a přátelům. Už mám skoro všechno zabalené a popsané. Nesnáším shon na poslední chvíli.

Dostal jsem bažanta. Oškubání toho tvora je na všem to nejtěžší. Udělám ho se zeleninou nadivoko na víně s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Vařím rád, ale jsa osamocen, tak mě to nebaví.

Jdu škubat.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Buďte vítán na íčku. Ať se vám mezi námi líbí. Váš posmutnělý článek se mi líbil. A nechte si chutnat :-))
Alena Velková
Nejsem žádná velká kuchařinka. ale pokud mě někdy potká to štěstí a dostanu bažanta, tak to ráda trpělivě škubu - peříčko po peříčku :-)
Tomáš Körber
díky za přivítání, ještě se rozhlížím a hlavně orientuju co kde zmáčknout :-D
Daniela Lender Chaloupková
Pane Tomáši, vítám Vás na íčku a přeji Vám, abyste se tu dobře "zabydlel" :-) Příchod zimy jste pojal velice vtipně. Z momentální samoty si těžkou hlavu nedělejte, věřte, že bude lépe. Dobrou chuť a hodně pomyslného sluníčka do života :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 48. týden

Česko sevřely první mrazy, a tak se zahřejeme u vědomostního kvízu, prostřednictvím něhož se podíváme do Afriky. Jak znáte tento kontinent?