Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jitka Caklová
31.1.2026 14:41
Ještě chci zdůraznit "kdákající slepici", nikoliv kvokající kvočnu, která pouze kvoká o tom, co druhý dokázal bez jejího přičinění.
Jitka Caklová
31.1.2026 13:19
Příroda je moudrý rádce. Co mnozí zažívali o prázdninách u babičky, v tom já jsem vyrůstala se svými rodiči. Běda, když kvočně se z pětadvaceti žlutých kuřátek vylíhlo jedno černé. Dnes "babička s koštětem" hejno nerozežene, ale vyžene "černé kuřátko", vlastně už nepohodlnou "kdákající slepici".
Jana Kollinová
31.1.2026 12:48
Také jsem si po přečtení přezpívala písničku "Dělání, dělání." Někdo kvoká rád se žlutomodrými.
Daniela Lender Chaloupková
31.1.2026 12:09
:-)) :-)) Zdeňku .... :-)) Už dlouho jsem se tak nezasmála :-)) Vzpomněla jsem si na své dětství, když jsem pozorovala slípky u babičky na dvorku .... Ovšem běda té, která se hejna stranila a nekvokala s ním ... Nejprve ji varovaly kdákáním, a když i poté zůstala individualitou, následovalo klování (klobání), leckdy až do krve ... Naštěstí se vždy našel někdo, kdo hejno rozehnal .. nejčastěji babička, a to pořádným březovým koštětem :-)) Šárko (10:20), ani jsem netušila, jak umíš básnit :-)) Míšo (11:04), o Tobě to vím, ale zde jsem se fakt nasmála. Co se mně týče, přidala bych se asi k tomu mňoukání :-)) Díky za sobotní pobavení :-))
Michaela Přibová
31.1.2026 11:04
:-))) Někdo dělá kvak, a jiný mňau, další dělá bů a čtvrtá hů, jiný dělá haf a k tomu raf, píseň je to veselá, mnoho hluku nadělá :-))
Šárka Bayerová
31.1.2026 10:20
:-))) Na kvokání kvok kvok kvok někdy stačí celý rok. Kdo se v kvoku nezapojí, nemá šanci býti v reji. Někdy je to terno, býti mimo hejno...
Jitka Caklová
31.1.2026 08:19
:-) :-) Co píši, to jsem. Z "dělání" udělat "kvokání" o mnohém vypovídá. Ale nic proti, kdo chce kam, pomozme mu tam :-) :-)