Kvokání
Ilustrační foto: Pixabay

Kvokání

31. 1. 2026

Kvokání, kvokání,

strašnou nudu zahání,

kvokání, kvokání,

je lék.

Někdo má tu potřebu,

ulevit si dopředu,

kvokám si kvokám,

ani nevím sám.

Nevím jak a proč.

Ráno vstanu, píšu to.

Jdu na nákup, šup to tam.

Nekoupím a už žaluji.

Unaven vším tím, sedím sám.

Kvokám o tom a kvokám dál.

Kvokám jednou s červenými,

proti modrým a zeleným.

A zítra?

To už kvokám se žlutými,

proti všem ostatním.

Kvokám si kvokám,

ani nevím sám.

Protože kvokání, jo kvokání,

samotu úspěšně zahání,

Kvokání, kvokání - je lék.

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Také jsem si po přečtení přezpívala písničku "Dělání, dělání." Někdo kvoká rád se žlutomodrými.
Daniela Lender Chaloupková
:-)) :-)) Zdeňku .... :-)) Už dlouho jsem se tak nezasmála :-)) Vzpomněla jsem si na své dětství, když jsem pozorovala slípky u babičky na dvorku .... Ovšem běda té, která se hejna stranila a nekvokala s ním ... Nejprve ji varovaly kdákáním, a když i poté zůstala individualitou, následovalo klování (klobání), leckdy až do krve ... Naštěstí se vždy našel někdo, kdo hejno rozehnal .. nejčastěji babička, a to pořádným březovým koštětem :-)) Šárko (10:20), ani jsem netušila, jak umíš básnit :-)) Míšo (11:04), o Tobě to vím, ale zde jsem se fakt nasmála. Co se mně týče, přidala bych se asi k tomu mňoukání :-)) Díky za sobotní pobavení :-))
Michaela Přibová
:-))) Někdo dělá kvak, a jiný mňau, další dělá bů a čtvrtá hů, jiný dělá haf a k tomu raf, píseň je to veselá, mnoho hluku nadělá :-))
Šárka Bayerová
:-))) Na kvokání kvok kvok kvok někdy stačí celý rok. Kdo se v kvoku nezapojí, nemá šanci býti v reji. Někdy je to terno, býti mimo hejno...
Jitka Caklová
:-) :-) Co píši, to jsem. Z "dělání" udělat "kvokání" o mnohém vypovídá. Ale nic proti, kdo chce kam, pomozme mu tam :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 5. týden

Tento týden budeme relaxovat v lázních. České lázeňství je tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.