Jana Šenbergerová
16.2.2026 14:24
S tou náladou je to jak s krevním tlakem. Také není pořád stejný. :-)
Jitka Caklová
16.2.2026 13:45
12:28: Také nemám ráda řeči o pozitivní náladě. Pozitivní nálada se musí žít, ne o ni poslouchat. Z vlastní zkušenosti vím, že vše je o osobním nastavení a ne co kde slyším. Když se budu půl roku bát, že dostanu rakovinu, tak ji prostě dostanu. Když se budu bát, že v osmdesáti letech budu nemocná a upoutaná na lůžko, tak to tak bude. Takovou mocí vládne síla myšlenky. Proto je přínosem udržovat se v pozitivní náladě, žít v přítomnosti a radovat se z toho, co stále ještě můžu. Z neúspěchů si nedávat vinu, ba ani vinit druhé.
Iva Bendová
16.2.2026 13:02
"Stáří není tak velké neštěstí, uvážíme-li druhou možnost" - Ernest Hemingway, kterému ovšem duševní onemocnění nedovolilo tomuto citátu dostát. "Ve vzpomínkách si udělejte občas úklid. Vymeťte zbytečné, spalte chmurné, oprašte příjemné a vyleštěte radostné zážitky své minulosti." Anatole France /Není třeba zdůrazňovat o stárnutí to negativní, co každý ví. Když nemohu povzbudit, alespoň neškodit. Některé věty se zaryjí pod kůži jako tříska, která se pak čím dál více podebírá a urychlí, co ještě mohlo nějakou chvíli či dokonce roky počkat. Říkejte si, pane Berko, u mě dobrý, já se jen tak nedám ;-) Na stáří je jediný opravdový lék, a to vděk.
Miro Husli
16.2.2026 12:28
Protože nejsem žádný geroj, i já se přiznám, že se bojím. Asi proto, že nemám rád řeči o pozitivní náladě, výkonech, sportování nebo cestování a poznávání nepoznaného když vím, že už to není ono. A když vím, že už na to nemám.
Jitka Caklová
16.2.2026 10:50
"Kdo se bojí, kaká v síni." Ač jsem se z přesvědčení okolí dlouho domnívala, že můj život nemá cenu, o to víc se dnes na svoji "104" těším a vím proč. Když to půjde, možná si ještě přidám :-)
Dušan Brabec
16.2.2026 09:42
Naprostý souhlas s M.M.Klosovou. Radujme se ze života s jiskrou v oku a pozitivní náladou, dokud to jde, A možná asi chápu, proč váš příspěvek M.M.K. rraději ani nehodnotila...
Irena Mertová
16.2.2026 09:16
Takové myšlenky člověka napadají, vy to máte v hlavě srovnané a s věkem se dobře vyrovnáváte. :-)
Soňa Prachfeldová
16.2.2026 08:46
Musím dát o hvězdičku miň pane Jindro a hned řeknu proč. Protože se bojíte 80. Naopak vy si hrdě řekněte, nebojím se, mám štěstí a cítím se skvěle,tak vzhůru s optimismem do dalších let.
Marie Magdalena Klosová
15.2.2026 19:20
Prostě se , pane Berko, těšte z každého dne, který je Vám dán k dispozici a radujte se ze všeho, co Vám přináší potěšení. Na nic se nemusíte připravovat, tělo si samo řekne, co mu dělá dobře.Nemusíte lámat rekordy, ani dodržovat přísný režim, užívejte si života a buďte rád, že jste se dožil krásného věku v dobrém fyzickém i psychickém stavu. mm
Jana Šenbergerová
15.2.2026 17:47
Pane Berko, když už jste se narodil a překonal nejednu životní překážku, přece byste se nebál poznat život v celé jeho délce a šíři. A k tomu patří i stáří se vším všudy, co jsme si za celý život nastřádali. Jen tak můžeme poznat, co všechno lidský život obnáší. A pochopit ho. Držím vám pěsti, ať to není tak zlé, jak se obáváte.
Načíst starší příspěvky