Soutěžní příspěvěk:
Vypráskané velikonoce

Soutěžní příspěvěk:
Vypráskané velikonoce

1. 4. 2013

Velikonoce by byly jistě velmi pěkné svátky, ale já na ně hezké vzpomínky nemám. Bydleli jsme totiž na konci vesnice, a tak k nám koledníci docházeli už velmi unavení. Ne ti malí, co si nesli v košíčku vajíčka  a sladkosti a snaživě přednášeli koledy. To bylo v pohodě, ale ti starší, co sladkosti nechtěli, ale za to kalíšek kořaličky ano.

Už  z dálky bylo slyšet jejich hlaholení a já jsem se honem běžela schovat.Většinou je manžel stačil odchytit a nalákat na skleničku a pak už byli tak unavení, že po mně ani nepátrali. Tentokrát se ale rozhodli, že mě najít musí a konečně také jednou vyšupou. S velkou  vervou prolézali celý barák, řvali, abych se ukázala, že si nechali to nejlepší na konec a nenechají si to tentokrát ujít.

Bylo to docela děsivé a já jsem se zamčená v koupelně třásla jako sulc. Ani manžel je nedokázal včas zadržet. Když se opřeli o dveře zamčené koupelny, dveře povolily a pro mne nebylo úniku. Řvala jsem opravdu o pomoc, protože jsem viděla, že už ztratili soudnost. Otočili si mě, ohnuli přes vanu a já abych si ubránila své pozadí, si přes něj dala ruku. A plác. Přišla rána s takovou razantností,  že jsem úplně slyšela, jak něco v ruce ruplo. Ječela jsem bolestí tolik, že je to opravdu zarazilo. Zírali, jak mi tečou bolestí slzy a začali pomalu přes alkoholové opojení chápat, že to přehnali.

Nepřestávala jsem ječet a manžel začal řvát taky: "Zmrzačili jste mi manželku, okamžitě vypadněte!"
Skoro vystřízlivělí koledníci se sklopenou hlavou a s omluvami odcházeli. Bylo mi to jedno a bylo pozdě. Ruka bolela a začala otékat, a tak manželovi nezbylo nic jiného, než mě ovézt do nemocnice. Ruka byla zlomená a když se mě doktor zeptal, jak se to stalo, musela jsem říci, že to udělali koledníci. Doktor žasl a užaslí byli druhý den už úplně střízliví koledníci, když mě viděli s rukou v sádře.

Je pravda, že jsem nakonec dostala tolik pamlsků, kytek a omluv, jako žádný koledník z vesnice, ale od té doby už k nám na Velikonoce žádný koledník nesměl a ani trošku mi to nebylo líto.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Kabátová
Musím se přiznat, že takové Velikonoce mě taky nebaví, když se člověk musí "bát". Nechám se vyšupat jen manželem nebo synem pro zdraví, ale ostatní na mě nesmí sáhnout. Teď už jsem ve věku, že sem nikdo nepřijde a stejně bych si to nenechala líbit.
Zuzana Pivcová
Já jsem jako městská nikdy moc pomlázku nezažila, v dívčím věku mě to mrzelo, jako kdyby tím o mě nikdo nestál, ale později jsem byla ráda, že se mi to vyhnulo. Mít úraz, to tedy bylo dílo!
Jana Šenbergerová
Docela vám rozumím. Vyšší věk má i své klady. Dnes už jsou pro mě Velikonoce svátkem klidu a pohody.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.