Začíná unikátní výstava 
„Ivan Lendl: Alfons Mucha“

Začíná unikátní výstava
„Ivan Lendl: Alfons Mucha“

9. 4. 2013

Výstava, která zatím neměla ve světě obdoby, začíná v pražském Obecním domě. Návštěvníci si tady budou moci prohlížet expozici plakátů Alfonse Muchy, kterou shromáždil bývalý tenista Ivan Lendl. Unikátní kolekce čítající více než sto Muchových prací bude v Praze jako celek představena vůbec poprvé na světě. Výstava potrvá od středy 10. dubna do 30. července a očekává se mimořádný zájem veřejnosti.

Vystaveno bude všech 116 plakátů, které z celkem 119 Lendl vlastní. Zbylé tři jsou v podstatě nedostupné, jeden se považuje za ztracený a dva jsou v zahraničních veřejných sbírkách. Výstava se jmenuje „Ivan Lendl: Alfons Mucha“, a pořadatelé tak chtějí mimo jiné naznačit, že podle nich obě jména mnohé spojuje. Patří k těm, která si cizinci v souvislosti s Českou republikou vybavují mezi prvními. Oba dosáhli největších úspěchů a společenského uznání nikoli ve vlasti, ale za hranicemi.

Základní vstupné na výstavu stojí 180 korun, vstupenky se už prodávají v pokladně Obecního domu nebo v síti Ticketpro, je možné zakoupit je také on-line. Informace o vstupném i výstavě jsou na adrese www.lendl-mucha.cz.

malíři výstavy
Autor: editor editor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Vidět takovou dvojlegendární sbírku bude jistě zážitek. Trochu Pražanům závidím, že to budou mít tak blízko. Před lety jsem v Moravském Krumlově viděla Slovanskou epopej a bylo to velkolepé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...