Úplněk

Úplněk

30. 4. 2013

Už jste se někdy procházeli nočním lesem za úplňku? Nenechte si to ujít a někdy to zkuste. Je úplně jedno, v kterou roční dobu to bude. Pokaždé je to úchvatný zážitek.

Když jste u lesa, vypadá neprostupně temně. Jen do něj vkročíte a žasnete, co je v něm světla. Měsíční zář proniká mezi stromy a vytváří nevýslovně krásné scenerie. Připadáte si jako v divadle plném tajemných kulis.

Pak se vám snadno přihodí, že zatajíte dech, protože mezi stromy uvidíte tančit víly. A když v té chvíli pohlédnete na Měsíc, spatříte, jak je se zalíbením pozoruje. Potom na vás mrkne, a vám to vůbec nebude připadat divné.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Přiznám se,že za úplňku jsem ještě v lese nebyla.Ne,že bych se snad bála,ale hlavně proto,že do lesa máme opravdu hooooooodně daleko.A při dovolených asi tato příležitost ještě nebyla.Určitě to musí být kouzelné!!
Jiří Libánský
Nádheru lesa za úplňku jsem zažil mnohokrát. A nejkrásnější úplňky bývají v zimě. Jednou, už je to dávno, jsem opět šel za úplňku zasněženým lesem. Ale nebyl to jen sníh, byla to i jakási námraza, či ojínění. Les byl jiskřivě bílý celý. Tedy i kmeny stromů, větve zespoda, prostě vše. A ještě se vše v mrazu třpytilo. Nelze to popsat. Ticho bylo takové, že v uších lehounce zvonilo. Bylo to kolem půlnoci, stoupal jsem sám s batohem do brdských kopců směrem na Stožec, a to že mi tekly z očí slzy nebylo jen mrazem.
Růžena Antlová
Noční les za úplňku je pravda to co píšeš ještě jsem na to nezapoměla z dob kdy jsem do něj chodila randit.Dnes bych se sama do lesa večer neodhodlala bojím se tam i za bílého dne když jdu na houby to si sebou beru aspoň pejska.
Věra Jelínková
Měsíc v úplňku mě sice nenechá pořádně spát, ale zato inspiruje lidi k bohulibé činnosti, a to k poezii. Li-Po se s měsícem také dokonale opíjel a nebyl sám komu se ve víně koupal měsíc i s vílami.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.