Zájem seniorů o dotované
dovolené výrazně roste

Zájem seniorů o dotované
dovolené výrazně roste

29. 4. 2013

Čeští senioři stále častěji využívají při cestování speciální slevové programy, zájem o zvýhodněné zájezdy ve vedlejší sezóně stoupl letos meziročně o 19 procent. Uvádí to cestovní agentura Invia.cz. Senioři tvoří nyní asi desetinu všech tuzemských turistů, ale tento podíl v následujících letech výrazně vzroste. 

Senioři letos míří v rámci zvýhodněných programů převážně do Řecka, tam se chystá 35 procent z nich. "Oblíbeným místem jsou i Turecko nebo Egypt. Zájezdy nakupují do konce dubna, dvě třetiny z nich si dovolenou plánují na předsezonní nebo posezonní období. Důvodem jsou hlavně mírnější klima a nižší ceny," uvedl marketingový ředitel Invia.cz Michal Tůma.

"Výhodné podmínky pro seniory poskytují buď přímo ubytovatelé, nebo se tu nabízí možnost dotovaných zájezdů španělskou vládou v rámci programu Europe Senior Tourism. Součástí programu jsou pobyty zejména na španělském pobřeží, v Andalusii nebo na Mallorce," řekla tajemnice Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Kateřina Petříčková.

Španělská vláda přispívá na pobyt starším občanům žijícím na Slovensku či v České republice částkou v hodnotě 130 eur. Letos by dotaci mělo získat asi 18 tisíc lidí z Česka, Slovenska, Polska, Bulharska, Rumunska a Litvy, starších 55 let. Speciální programy mohou seniorům přinést úsporu i přes deset procent z původní ceny.

České cestovní kanceláře poskytují seniorům zpravidla celoroční slevy pět až sedm procent. O takové zájezdy je mezi penzisty zájem zejména od ledna do konce dubna. Průměrná cena, kterou senioři zaplatili za dovolenou s CK, stoupla z loňských 14.350 Kč na 15.725 Kč za osobu.

cestování senioři turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Jsou i CK,které dávají seniorům nad 55 let hezké slevy po prokázání se Senior slevenkou.
Irena Debnárová
Mohla bych dostat nějaké bližší info o poskytovatelích a jak to funguje - nebo jde jen o Invii? Díky.
Jana Šenbergerová
Myslím, že senioři jsou nadějnou cílovou skupinou cestovních kanceláří. Mnohé to už pochopily. Je to dobře pro obě strany.
Věra Jelínková
To je zajímavá zpráva ten program Europe Senior Tourism. Mi by docela vyhovovala vedlejší sezóna a někde "ve stínu lípy asi ne, někde ve stínu nějaké památky". Díky za informaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...