O samotě

O samotě

8. 5. 2013

Mám ráda hodně věcí, lidi a mimo jiné také samotu.

Neznám nic příjemnějšího, než se vzdálit od hlučícího davu a strávit den v horách nebo jen v lese. A dělám to mnohem častěji, než je zvykem. Nepotřebuji přitom být s někým, je mi v mé přítomnosti dobře. Lidé se většinou děsí, že jdu sama. A proč ne? Mám nebe nad hlavou a zem pod nohama a v každé buňce vědomí, že nikdy nikde nejsem sama.

Většinu času trávím s lidmi, s těmi, které mám ráda, a kteří mají rádi mne, ale občas si i od nich potřebuji odpočinout, probrat problémy z nadhledu a vyčistit hlavu. A ještě víc od civilizace. Od hluku, elektronického smogu, automobilových výparů.

V klidu si mohu vyměňovat energii se stromy, skálami a povídat si s ptáky, kytkami, a třeba s mravenci, cítit přítomnost elementárních bytostí, vylézt na posed a kochat se okolní krajinou..

Domů se pak vracím fyzicky utahaná, ale nabitá pohodou až do příští túry. Dobře se vyspím a usmívám se na celý svět bez ohledu na jeho přízeň, či nepřízeň.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Já mám také ráda dobrovolnou samotu, vnější i vnitřní. Ostatně, v myšlenkách není člověk nikdy sám.
Olga Štolbová
Jani,jen jsem zapomněla napsat,že se to krásně četlo a že jsem se na chvíli v myšllenkách přenesla do mého milovaného lesa v jižních Čechách.Díky.
Olga Štolbová
Jani,jen jsem zapomněla napsat,že se to krásně četlo a že jsem se na chvíli v myšllenkách přenesla do mého milovaného lesa v jižních Čechách.Díky.
Jitka Chodorová
I když mám s tebou ,Jano hodně společného,tak tady se rozcházíme,já samotu nesnáším,spíše v ní trpím,ale to neznamená,že nerozumím tomu,o čem píšeš a přeji ti mnoho krásných chvilek o "samotě",které tě tak obohacují.
Jiří Libánský
Často se mi podařilo trávit víkend v krásných brdských lesích a především v zimě od pátečního do nedělního večera nepotkat ani živáčka. Příroda dokáže člověku připravit nádherné zážitky, Jsou ale velmi jemné. Musíme se hodně uklidnit a ztišit. Pak jsme schopni je vnímat. Kde se mi nejlépe spí? V jamce mezi vystouplými kořeny velkého stromu s hlavou u jeho kmene. Ráno mám energie na rozdávání.
Olga Štolbová
Také miluji samotu a dokonce ji občas nutně potřebuji, ale když je to "na furt",není to tak velké štěstí.
Helenka Vambleki
Souhlasím. Ale doufám, že jedinou věc z civilizace si bereš s sebou - mobil. Nikdy nevíš, co tě potká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%