Prožitky

Prožitky

16. 5. 2013

Myslím si o sobě, že nejsem moc kreativní. Jsem spíš přes city, a tím pádem přes prožitky. V tomhle ohledu je můj život nesmírně bohatý. Dovedou mě potěšit různé "prkotiny", nad kterými většina lidí mávne rukou.

Mám ráda slunné dny, ale v žádném případě mi nevadí, když se ráno probudím a nebe je přikryté vodou nasáklou šedivou dekou, ze které leje a leje.

Už vás někdy napadlo vyjít si v takovém počasí do lesa na procházku? Pokud sedím doma a koukám oknem, také si řeknu: "Psa by člověk nevyhnal." A pak vyrazím, protože vím, jaká krása mě tam čeká.

Les dychtivě přijímá každou kapičku, ty se slévají do malých pramínků, které si hledají cestičky k potokům a řekám a bublají tak, až je mi líto, že jejich "řeči" nerozumím. Nebo možná ano! Vždyť cítím tu dychtivost skápnout z listu do mechu a pospíchat dál viditelnými i neviditelnými cestičkami vody. Jak moc živá mi v těchto chvílích voda připadá! Jak se podobá člověku, který je také stále v pohybu a stále se mění. Nádhera!

A vysvitne slunce nad pěšinkami a celým lesem pospíchá voda opačným směrem, aby se spojila v oblacích. A já skrze vodu v sobě cítím propojení, jednotu.

Všichni jsme skoro "samá voda", a přesto máme problém vzájemně se chápat a společně dělat vše pro to, aby v nás a kolem nás byla voda stále čistá.

Bubly bubly, šplouchy šplouch...

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
I já vzpomínám na deštivé dny s nostalgií,takové město po letní bouřce,když osychají umyté chodníky a vzduch se jen tetelí,když se sluníčko chce znovu přesvědčit,jestli déšť dobře spláchl všechnu špínu z chodníků,ale i trable v našich duších.Moc jsi mě Jano potěšila.
Jiří Libánský
Slunečný den není o nic lepší nebo o nic krásnější než deštivý den. To záleží na tom, jak ho člověk pojmenuje podle svých pocitů. Déšť, na který jsme se dlouho těšili, nám bude připadat překrásný. Také mi nevadí deštivý den. Tedy v případě, že mi to nezhatí mé plány.
Zuzana Pivcová
Ačkoliv jsem Oheň, mám vodu také ráda, od kapek až po moře. Je opravdu hravá i dravá a životně důležitá. A že se nám nelíbí, že leje? To je naše chyba, že si s tím někteří neumíme poradit, respektive se s tím sladit.
Hana Procházková
Myslím, Jano, že jste šťastný člověk - radovat se z maličkostí každý neumí a citlivě se rozhlížet kolem sebe.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.