Ibiza není jen pro mladé
Ilustrační foto: ingimage.com

Ibiza není jen pro mladé

4. 7. 2017

Ibiza, Mallorca, pod těmito názvy si většina lidí představí přelidněné pláže, diskotéky, hlučné bary. Zkrátka, destinace pro mladé turisty, kteří mají rádi ruch a divokou zábavu. Je čas odhodit předsudky, Baleárské souostroví, pod které tyto známé ostrovy patří, je místem, kde mohou příjemnou dovolenou strávit i lidé dříve narození. Třeba se právě ony stanou tipem, které v našem cestovatelském portfoliu doplní oblíbené Chorvatsko či Řecko.

Začneme Ibizou, ostrovem, který se proslavil jako místo s obrovskou koncentrací diskoték a barů. Je to tak, ale také je místem krásných pláží, památek a dobře se na ní nakupuje. Ostatně, proč se vlastně vyhýbat místům, kam se jezdí za zábavou? Proč si mnohé cestovní kanceláře myslí, že šedesátníky nezajímají moderní bary s kvalitní hudbou a Ibizu prezentují výhradně jako místo pro mladé?

Půvabné San Antonio

Na západním pobřeží ostrova leží letovisko San Antonio. Některé české cestovky v něm nabízejí hotely a není to vůbec špatná volba. Pláž je pěkná, písčitá a vstup do moře je bezproblémový. Vlny jsou tady málokdy. Na kraji letoviska jsou menší plážičky mezi skalami, ideální pro ty, kteří neholdují ležení pod řadami slunečníků. Počítejme s tím, že v prázdninových měsících je středisko opravdu velmi rušné, ale zároveň ideální k procházení se, koukání a divení, co že se to tady sjeli za podivní lidé. Tady totiž uvidíme půvabné dívky všech možných národností, mladíky se zelenými či růžovými vlasy, všichni se tady třpytí, chrastí korálky a natřásají se v rytmu hudby. Ale žádný strach, hotely, které leží na konci střediska, jsou klidné a ruch z centra k nim nedoléhá. San Antonio má pěkný přístav a místo zvané Sunset Strip, zkrátka místo, odkud se skvěle pozoruje nádherný západ slunce. Z přístavu se dá vyrazit na spoustu lodních výletů a výhodou také je časté spojení letoviska s hlavním městem ostrova. To se vyplatí navštívit nejen kvůli poznávání řady památek, ale také kvůli nákupům. Ceny na Ibize nejsou výrazně vyšší než u nás a například u kožených tašek, bot či oblečení jsou dokonce výhodnější. Jde jen o to nebát se prohrabat se všemi těmi hromadami věcí na tržištích a každý uloví něco, co mu tenhle veselý ostrov bude dlouho pěkně připomínat. Takže shrnutí: San Antonio je sice prezentováno jako centrum diskoték a cíl mladých lidí, ale například v září je ideálním místem pro dovolenou lidí, kteří se chtějí procházet, koupat v teplém klidném moři a pozorovat, co teď mladí lidé nosí oblečeno, co pijí, jakou hudbu poslouchají. A věřte, že budete mile překvapeni. Neduní tady jen techno, ale najdete i bary s kvalitním jazzem, s dobrým jídlem, s klasickou španělskou hudbou.

Letoviska pro pobyt s vnoučaty

Další letoviska, do kterých cestovky nabízejí zájezdy jsou například Calla Tarida a Calla Vadella. Od San Antonia jsou vzdálena několik kilometrů. Počítejme s tím, že se jedná spíše o komplexy hotelů, v jejichž okolí je jen pár obchodů s potravinami a suvenýry. Místa jsou to krásná, co se týká přírody a koupání, ale je v nich tak trochu nuda. Takže ideální pro ty, kteří se chtějí jen válet na pláži. Ale pozor, jezdí sem hodně rodin s dětmi, takže někdy je tady větší ruch než v těch diskotékových rezortech.

Jestliže zůstaneme věrni myšlence, že pro tentokrát nám nebude vadit dovolená v rušném středisku považovaném za vhodné spíše pro mladé, můžeme si vybrat ještě středisko Talamanca a na něj navazující letovisko Playa del Bossa, což je vlastně jedna několik kilometrů dlouhá pláž lemovaná hotely, obchody a bary. Výhodou je, že navazuje na hlavní město Ibizu, od jeho přístavu je Talamanca vzdálena asi půl hodinu chůze. Výhodou je rovněž příjemná pláž, s pozvolným přístupem, takže do moře se tady skvěle chodí i lidem, kteří mají potíže s pohybem.

Posledním tipem na pěkně strávenou dovolenou na tomto ostrově je Es Caná, což je malé letovisko, v němž můžeme pozorovat i život místních lidí. Každý týden se v něm konají vyhlášené trhy. Es Caná si ještě zachovalo původní ráz a hotely tady obyčejný život dosud nepřeválcovaly.

Ať už si vybereme z Ibizy cokoli, každopádně je to zajímavý ostrov, který si nezaslouží mít jen nálepku střediska pro mladé diskotékové nadšence.

 

Baleárské ostrovy dovolená
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.