Hubnu se Světem zdraví 2: 
První týden a minus dva kg

Hubnu se Světem zdraví 2:
První týden a minus dva kg

20. 7. 2013

Mám za sebou první konzultaci ve Světě zdraví. Ještě před tím jsem však dostala domácí úkol, který zní jasně. Zapisovat celý týden, co jsem snědla.

Od čtvrtka tu mám vnoučátka. Znalá poměrů, ještě před jídlem vzorně zvážím připravenou snídani. Dnes máme na snídani párečky. Napíšu do notesu 100g párků, 40g chleba. Snídáme. "Babičko, já už nemůžu." A co udělá babička? Jako vždycky. "Dej to sem, raději to sním, když vidím, jak se v tom rýpeš."

Kruci, to musíš taky napsat, připomíná lepší JÁ. Vážím zbytky, ono se to nezdá, ale dalších 40g párků a 20g chleba. Druhé vnouče jak přes kopírák. "Už nechci, už mám plné bříško." A babička to zase nacpe do svého bezedného žaludku. Můj ty smutku,  ty chceš zhubnout? Vždyť se tu cpeš, jak bys dva dny nejedla, zvedá varovně prst lepší JÁ. Do notesu opět připisuji k plusu další plus, plus, co jsem ani nestačila zvážit. To ten zápis pěkně vypadá. Nesmíš po nich dojídat, velí první JÁ. Přece to nevyhodím, hřímá druhé JÁ!

Jdeme do parku na houpačky a prolézačky. Děti vidí stánek se zmrzkou. Škemrají a babiččino srdce neodolá, co by vnoučátkům nedopřála!. Lepší JÁ je spokojené, že sobě kupovat nebudu, ale povykuje, ať koupím každému jen jeden kopeček. Včera chtěli každý dva a pak jsi to musela dolízávat! Výborně, spapali všechno, nebezpečí zažehnáno, dojídat nemusím. U oběda přesně podle scénáře. Ani jeden pořádně nedojí a babička to zase „dojede“. Horší JÁ si libuje, jak jsem se pěkně natucla, lepší JÁ mi spílá, jak jsem nedůsledná a s takovou nejen že nezhubnu, ale přiberu. 
Před večeří do mne lepší JÁ hučí, že když teda nechci nic vyhazovat, tak mám nechat děti povečeřet a pak teprve sníst jejich zbytky jako svou odváženou večeři. Ještěže to lepší JÁ mám! Zvážím a zapíšu dětské nedojedené do notesu a pouštím se do jídla.

Večer v devět si horší JÁ usmyslí, že by něco zbodlo. Lepší JÁ bojuje, bojuje, bojuje...ale marně. Babička dojedla nedojedený oplatek a nakousnutou čokoládu a šla spokojeně spinkat. Další den nedopadl jinak. JÁ a JÁ se hádají, vjedou si do vlasů, porvou se jak psi...lepší JÁ prohraje a v koutku si líže rány.

Vrátili jsme vnoučátka rodičům. Teoreticky už nehrozí dojídání zbytků. Lepší JÁ si opět vezme slovo a doslova škemrá, ať poslouchám jeho a ne toho špatného vyvrhele. Hluboce, opravdu hluboce se zamyslím a dám lepšímu JÁ za pravdu. Vyhlašuju bezválečný stav. Tentokrát sedí v koutku horší JÁ a zákeřně čeká na vhodnou příležitost.

Zatím nemá šanci, vidina štíhlejšího těla se mi objevuje před očima, ale musím pro to něco udělat. V neděli k večeru si vyjedeme na kolech s cílem navštívit švagrovou na zahrádce. Tam se zrovna chystají opékat párky. Sliby a předsevzetí jsou v tahu, horší JÁ si mne ručičky, jak mne zase převezlo a jak do mně ty dva mastné párečky pěkně zahučely i s krajícem chleba a dvěmi deci coca-coly. JÁ a JÁ se znovu rvou a dělají si naschvály. Další dny už konečně jím s rozumem a poctivě vše zapisuji. A pak, že to nejde! Jsem odměněna, v pátek má váha ukazuje 121! Není to žádný srdcervoucí posun, ale přece jen, dvě kila dole a do Světa zdraví se mi vchází lehčeji.

Vítá mne interiér laděný do zelena, kol dokola „jako“ roste tráva. Ujímá se mne přímo majitelka – Petra Richards a na přivítanou dostávám okurkové pití, opravdu chutné. Jsem zvážena (má domácí digitální váha ukazuje stejně), představena specialistce Daně Bajgarové a poté jsem zpovídána. Všechny mé odpovědi budou odborně vyhodnoceny. Už příští pátek bych měla dostat materiály, které mi budu pomáhat hubnout. Zatím mne to ještě stále drží! Snad nepolevím!

Svět zdraví je síť poraden pro trvalé zhubnutí a zdravou výživu. Specialisté Světa zdraví využívají unikátní metodu KNT (Komplexní nutriční typologie), která spočívá v určení typu metabolismu klienta. Podle toho pak určí správný jídelníček, který vede ke snižování nadváhy. Paní Heleny Červenkové se ujala ostravská pobočka Světa zdraví Lifestyle. Její nutriční specialisté budou společně s paní Helenou provádět čtenáře magazínu i60 světem zdravé výživy.

 

dieta Svět zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Rábová
Ano, i já jsem hubla. Několikrát. A vždy jo-jo efekt. Pak jsem začala s "rozumnou"dietou. Zdravou výživou, založenou na glykemickém indexu. Jídelníček to byl zhruba jako od ing.Havlíčka. A zhubla jsem 20kg. Jenže potom to chce vybalancovat, aby se nehublo pořád. A strava dodržovat už celý život. Přibrala jsem 25kg. :-(
Jana Houdková
Milé dámy, svět zdraví jsem též navštívila v domnění, že mi vymyslí nějaký šikovný jídelníček. Nepotřebovala jsem shodit moc, jen takových 5 kilo. No nevím za ty peníze jsme si akorát hezky popovídaly a vyměnily recepty. Nechala jsem si udělat rozbor krve za další korunky, kde jsem se dozvěděla, že jsem starší klientka /což vím/ a jinak nic světoborného. Nečekejte nic závratného. Je to na Vás. Poslouchat své tělo, ale ne to horší já. Sice jsem žádaných 5 kilo zatím nezhubla, jde mi to pomaloučku, ale již se nestresuji. Ty peníze mě docela vyléčili. Na pomoc druhých moc nespoléhejte,užívejte svůj rozum. Jde to v našem věku již pomalu, ale jde to.Hlavně se hýbat, plavat, chodit na vycházky a nesedět u počítače. Všem držím palce a noste svá kila s elegancí a grácií a nevyhazujte zbytečně peníze. To co vám radí v těch úžasných studiích víte všechny samozřejmě taky.
Helenka Vambleki
Zdence: Základní platba se odvíjí od doby, jak dlouho chceš "pomáhat s hubnutím". Na tři měsíce 4900, na rok 13500. Pokud to má pomoci, tak to určitě nebudou vyhozené peníze.
Zdenka Vodičková
I já bych ráda shodila nějaké to kilo navíc.Držím p.Heleně palce.Hubnutí se Světem zdraví stojí prosím Vás kolik ?Konzultace a jídelníčky.Děkuji za informaci.Vodičková
Marie Pudichová
Neboj, dohlídnu na tebe a ty mi to vrátíš. Dnes piju celý den okurkovoý nápoj. Chutná výborně. Dáme to!!
Jana Šenbergerová
Já jsem měla celý dosavadní život zcela opačný problém. Mohla jsem jíst cokoliv v jakémkoliv množství a byla jsem extrémně štíhlá. Po úrazu a změně stravy jsem začala přibírat. Samozřejmě na břiše. A zbavit se pneumatiky není vůbec snadné. Helenko, držím pěsti, ať má lepší JÁ navrch a ty brzy takovou váhu, jaká se ti bude líbit.
Redakce i60
Zkoušeli jste někdy hubnout i Vy? S jakým výsledkem?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%