Hubnu se Světem zdraví 4:
zatím vyčkávám já i váha

Hubnu se Světem zdraví 4:
zatím vyčkávám já i váha

5. 8. 2013

Další konzultace ve Světě zdraví máme naplánovánu až 19.8. a protože ještě stále neznám svou krevní skupinu, zatím mi nemohou zhotovit přesný jídelníček na míru. Přesto lepší JÁ zhruba ví, jak se zdravě stravovat, na "netu" se to dobrými radami jen hemží. Ale vyhráno není, protože ta mrška malá - to horší JÁ – stále vystrkuje růžky a chytá se každé příležitosti. 

Poprvé bez dozoru sama v hluboké džungli. Teď musím ukázat sobě i vám všem, že to půjde. Ale ono to nejde! Váha tvrdošíjně stojí na 120,5 a nechce se hnout. To je ta chvíle pro horší JÁ. "Vykašli se na to, vidíš, že je to marné!" Lepší JÁ vytahuje bojovou zástavu. "Jdi už někam s tím sýčkováním, nabírala jsi to několik let a teď chceš zázraky do tří dnů? Jen si vzpomeň, jak ses nechala (jako určitě spousta dalších) nachytat na nějaký zázračný dryák s garancí vrácení ceny. A co se dělo? Kde je to slibované hubeňoučké tělo? Akorát jsi úpěla na míse, protože to bylo příšerné projímadlo a když jsi to na uvedenou adresu vrátila, přišel balíček nedoručený zpět, že na takové adrese žádná firma není, takže už jsi své penízky neuviděla." Pakliže by někdo chtěl uvěřit, klidně mu to pošlu, jedna krabička je netknutá.

Taky bych chtěla spolknout pár zázračných pilulek a být zase ta šedesátikilová maturantka. Ale protože to nefunguje, tak jedině by mne museli rozříznout přesně na půl, aby byly ze mne hned dvě takové šikulky. Kruciš, jak řezat? Vodorovně? Svisle? Diagonálně? Ženská potrhlá, tebe měli seřezat vždy, když si se nacpala svíčkovou se šesti, zapila třemi kostkami oslazenou kávou a docpala se šlehačkovým zákusečkem. A ta svíčková mi připomíná Zorku, která si stěžovala, že kvůli ní porušila hubnutí.

Viděla jsem kdysi pořad v TV, kde dva kuchaři vařili svíčkovou omáčku – pravou a zdravou. Nemohla jsem ochutnat, to ještě dostupné technologie nedokážou, ale viděné mi prozradilo, jak na to. Při vaření zdravé svíčkové pamatujeme, že tu pravou chuť dělá mrkev, petržel, celer a koření. Jak ji připravuji já? Zeleninu rychle orestuju na trošce oleje a dusím s jedním bramborem, přidat se může i košťál od brokolice, zbavený těch nejhrubších vláken nebo cuketa. Změklou směs rozmixovat a ochutit. Kdo pozorně čte, vidí, že žádná mouka, žádná smetana od nás ze statku! Samozřejmě by se k tomu neměl knedlík, ale čím víc si budeme nějakou potravinu odříkávat a zakazovat, o to větší na ni bude chuť. Proto dva tenké plátky knedlíku rozkrojím na půl a zaliju naší svíčkovou. Opticky ošálím horší JÁ, které z omáčky vidí čouhat čtyři knedlíky a myslí si, že tentokrát zvítězilo. Zdravou svíčkovou si náležitě vychutnám a vůbec nedávám tělíčku najevo, že jím zapovězené knedlíky. To jídlo je opravdu i o psychice a mozku.

Tak dost, už se mi sbíhají sliny, ale je horko, tak si dám zeleninový salát s krabími tyčinkami. Lepší JÁ razí bojové heslo Vydržet, snad se váha umoudří a už zítra ukáže o trošičku méně! A horší JÁ zalezlo pod stůl a vyčkává! 

 

Svět zdraví je síť poraden pro trvalé zhubnutí a zdravou výživu. Specialisté Světa zdraví využívají unikátní metodu KNT (Komplexní nutriční typologie), která spočívá v určení typu metabolismu klienta. Podle toho pak určí správný jídelníček, který vede ke snižování nadváhy. Paní Heleny Červenkové se ujala ostravská pobočka Světa zdraví Lifestyle. Její nutriční specialisté budou společně s paní Helenou provádět čtenáře magazínu i60 světem zdravé výživy.

 

Svět zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
HELI.měla bych i za tebe ohromnou radost,kdyby se ti podařilo pár kg dát z tvého těla pryč.Pokud bys ovládala nějaké kouzlo ,klidně je nasměruj ke mně. Ale jak jsem už psala,dle mne je nejdůležitější pohyb a znovu pohyb.Zkus vymyslet nějakou pohybovou aktivitu.Třeba i pro naše seniory.Třeba budou mnozí vděčni. Jinak-holky mají pravdu-váhu ignoruj a vyndej ji ,až budeš myslet,že je to ta správná chvíle.
Zorka Chvojková
Vydržať! Váha se sice někdy zastaví, ale pak o to rychleji půjde dolů. Nejhorší jsou ty začátky. Moje horší já zase dneska zvítězilo! Nemám ze sebe dobrý pocit. Nechce se mi, zejména v těch vedrech, vařit pro mne zvlášť. Helenko, Tobě moc fandím, a to dvojnásob. Máš vůli a vtipně o tom napíšeš.
Olga Štolbová
Ahoj Helenko,zdravím a držím palce.Dietám moc nefandím,chce to jíst méně a hlavně se hýbat,hýbat... Cvičit žádná z nás nevydrží denně,ale chodit ano. A žádné procházky,ale pochody,alespoň čtyřicet minut. Krásně si při tom vyčistím hlavu,jsem na vzduchu a těším se na malinkatou večeři.Zkus to a vydrž!!!
Růžena Antlová
Helenko vydrž !! Váhu aspoň na 14 dní zamkni do skříně a po 14 dnech uvidíš že ukáže míň.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.