Soutěž: Láska mezi tábory

Soutěž: Láska mezi tábory

31. 8. 2013

Jako dítě jsem byla dvakrát v pionýrském táboře. Pokaždé jinde. Mé vzpomínky na ně jsou docela matné, asi se mi tam líbilo, protože jsem neměla žádné příbuzné mimo místo mého bydliště, a to znamená prázdniny víceméně doma.

V osmnácti jsem se vypravila do tábora potřetí, tentokrát jako praktikantka, která byla k ruce pionýrské vedoucí. Stanový tábor byl v blízkosti vesnice Kunerad. Pro všechny tam byla jediná kadibudka, a kdo se na ni vypravil, řekl, že jde na kunerad, protože to bylo směrem k vesnici. Toto pojmenování jí už zůstalo. A proč se o ní zmiňuji? Moc ráda jsem ji navštěvovala, protože jsem objevila zajímavou věc. Budka byla, jak jinak, dřevěná a ve dveřích bylo několik děr, protože z nich vypadly suky. Když svítilo slunce, skrze jeden otvor se promítal na zadní stěnu převrácený obraz toho, co se dělo před budkou. Když to objevili i ostatní, bylo skoro stále obsazeno, dokud nás to nepřestalo bavit.

Mimo jiné tam byl také jeden praktikant a s tím jsme se do sebe zakoukali. Moc se mi líbil a měl pro mě zcela neobvyklé jméno – Slavomír. Po každé večerce jsme byli spolu. Tábor skončil, avšak naše láska pokračovala. Byli jsme každý odjinud, ale můj milý za mnou každý víkend jezdil. U nás doma byly přesně vymezené mantinely, co se smí, a co ne, takže jsme se vodili za ruce a líbali se, ale tím to končilo. Byl o něco mladší než já a můj postoj k našemu vztahu respektoval.

Rok se s rokem sešel a my se rozhodli, že si tábor spolu zopakujeme, ale tentokrát už jako vedoucí. Všechno bylo v pohodě, všechno na svém místě včetně kuneradu. Vždy po večerce jsme byli spolu do dne, kdy po skončení programu s dětmi připravili vedoucí posezení u nočního táboráku. Měli jsme se tam sejít, ale jedna dívenka měla nějaké zdravotní problémy a já zůstala s ní, než konečně usnula. Bylo pozdě, táborák skončil, ale můj kluk nikde. Příští den jsme se nepohodli, protože nevěřil, že jsem opravdu plnila jen své povinnosti vedoucí oddílu. Vyhýbal se mi. Brzy jsem přišla na to, že u toho táboráku, kterého jsem se nemohla zúčastnit, podlehl svodům jiné vedoucí, která mu poskytla v lásce víc, než jsem do té doby dovolila já. A tak skončila naše táborová láska.

 

Moje prázdniny
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Také si budu navždy pamatovat z mé strany nesmělou lásku k o něco staršímu studentovi, který sice dělal frajera, ale byl též dost nesmělý. Sbližovali jsme se velmi pozvolna, ale bylo to hezké. Pak mi ho situačně přebrala zkušená ostrá spolužačka, pohrála si s ním, dokonale ho zblbla a zase odložila. No a bylo po lásce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.