Zájem turistů o Slovensko
probouzí starší generace

Zájem turistů o Slovensko
probouzí starší generace

25. 9. 2013

Zájem českých turistů o cesty na Slovensko v posledních letech stoupá. V letošním prvním pololetí se v zemi pod Tatrami ubytovalo přes 210 tisíc Čechů, což je nejvíce od roku 2009 a oproti loňsku to představuje nárůst o 5,8 procenta.

Češi tvoří více než čtvrtinu z celkového počtu návštěvníků Slovenska. Jsou tak nejpočetnější zahraniční klientelou hoteliérů a slovenskému cestovnímu ruchu pomáhají překonat dopady globální ekonomické krize. Češi při cestách na Slovensko tráví dovolenou tradičně v Tatrách nebo navštěvují například termální koupaliště. Naopak lázně zaznamenaly úbytek českých hostů.

"Především starší generace si vybírá Slovensko jako tradiční zemi na dovolenou kdykoliv během roku. Mnozí Češi ho pokládají za domácí destinaci s bohatou nabídkou pro aktivní dovolenou a odpočinek v termální vodě," sdělil mluvčí Slovenské agentury pro cestovní ruch Martin Šebesta. Agentura má na starosti propagaci Slovenska v zahraničí, v Praze už léta provozuje svou odbočku.

Zájem Čechů o návštěvu Slovenska podporuje také společná historie obou států v bývalé federaci, minimální jazyková bariéra, stoupající úroveň služeb na Slovensku nebo nabídka cenově výhodných pobytových balíčků.

Slovensko turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.