V Ostravě bude otevřena
nová konopná lékarna

V Ostravě bude otevřena
nová konopná lékarna

8. 10. 2013

Problémy s kůží, bolesti a řadu dalších zdravotních neduhů, které sužují mnoho lidí, lze u nás řešit již nyní zákonnými produkty z konopí. Ačkoli je marihuana jako lék v České republice legální přes půl roku, v klasických lékárnách není. Žádná firma totiž zatím nemá povolení k dovozu. Přesto budou od zítřka, úterý 8. října moci obyvatelé Ostravy navštívit další z apatyk specializovaných na konopné prostředky.  Konopná lékárna Konopnyshop.cz otevře na ulici 28. října v  Ostravě,“ upřesňuje Jiří Stabla z Konopnyshop.cz. V konopné lékárně v Ostravě se bude prodávat rozsáhlé spektrum konopných produktů z odrůdy cannabis sativa, která obsahuje méně než 0,3 procent THC stále však se zachováním léčivých účinků.

„Otevření další z lékáren přímo v Ostravě potvrzuje široký zájem veřejnosti o tento druh pomoci při rozsáhlém okruhu potíží. Tímto bychom jim rádi vyšli vstříc a zároveň plnili i jedno z prvotních přání a to je vrátit konopí zpět lidem,“ míní Jiří Stabla, provozovatel Konopnyshop.cz a majitel značky Carun s tím, že prodejna se nachází přímo u zastávky Prostorná. „Doslova by se dalo říci, že na zastávce Prostorná vystoupíte do Konopné Lékárny, takže dostupná každému,“ doplnil Stabla.

O léčivé síle konopí jsou zástupci Konopnyshop.cz hluboce přesvědčeni. „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života všech lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotných problémů díky účinným cannabinoidům a lidé to pomalu začínají chápat a zbavovat se zbytečných předsudků. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ uvádí hlavní důvody rozšiřování sítě lékáren Jiří Stabla z Konopnyshop.cz s tím, že současné zlegalizování konopí k léčebným účelům je správným krokem k tomu, veřejně uznat tuto bylinu, tedy konopí, jako právoplatný lék. 

Síť konopných lékáren: Čechy, nyní Morava

Další z konopných lékáren vznikla podle slov Jiřího Stably díky zahájení provozu v Praze. Následovala lékárna v Českých Budějovicích na náměstí Přemysla Otakara II a v Litoměřicích, v Havířově, první v Ostravě a Benešově. Opomenout nelze ani sezónní lékárna na zámku Konopiště. „Otevření prvních konopných apatyk se dostalo do širšího povědomí a vyvolalo zájem o otevření lékáren v jiných lokalitách v Česku,“ míní Jiří Stabla. Konopnyshop.cz rovněž nabízí možnost spolupráce pro všechny milovníky léčivé rostliny konopí, a to formou otevření vlastní prodejny formou franchisingu. Stačí kontaktovat vedení na http://www.carun.cz/spoluprace.

 Nejširší sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí v Česku

Vedle konopné kosmetiky a prostředků z léčivého konopí budou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko. Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Dále konopný olej a konopné mýdlo, intimní konopný gel a řada dalších produktů. Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz/.

Konopí pomáhá při léčbě mnoha nemocí

Konopí a produkty, jako mast, krém či olej, pomáhají podle odborníků při léčbě desítek nemocí. Konopný výtažek se řadí mezi nejúčinnější, nejlevnější a dokonce nejšetrnější léky na zmírnění příznaků rakoviny. Vysoký potenciál má při léčbě cukrovky a na úrazy a popáleniny. Konopí nemá nežádoucí účinky jako farmaceutické léky a doposud nebyl zaznamenán jediný případ úmrtí po jeho užití.

Chcete se dozvědět více o léčbě konopím? Čtěte naše články v rubrice Zdraví, anebo se ptejte odborníka v Konopné poradně zde.
konopí
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.