Naděje

Naděje

15. 10. 2013

Naděje prý neumírá. To je zajímavé, člověk se naděje drží a myslí si, že to pomůže, že neumře taky. Naději hledáš celý svůj život, ale ona není shovívavá, ona uniká, jak to jde. Je přece nesmrtelná, tak si může všechno dovolit.

Dovoluje si hodně! Slibuje a slibuje. Pojd člověče, vždyt máš naději. Naděje je však falešná. Láká úplně každého a nevybírá si. Naději dává i těm, kteří si naději vůbec nezaslouží. Upínáme se k ní, voláme ji, chceme se jí zachytit, ale ona se nám vysměje. Jen se člověče pachti, vždyt naděje je tady, čeká na tebe.
Není to ale pravda. Zase nám uklouzne. Řádí jako pominutá. Běhá od člověka k člověku, ale je to k ničemu.

Najednou však pochopíme, že upínat se k naději je zbytečné. Naděje musí býti v nás, v našem srdci, v naší duši. Tam si ji vytvoříme úplně sami a pak konečně ucítíme naději.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Naděje je vlastně optimismus a to neumí každý. Každý z nás má naději,že TO dobře dopadne,ale ono to vždycky nejde. A potom je důležité jak se s tím umíme vyrovnat.
Jiří Libánský
Každá myšlenka má tendenci se uskutečnit. To zná každý, kdo ví, jak myšlenky jsou propojeny s událostmi. Kdo myslí na šťastný konec, přispívá tím k uskutečnění šťastného konce. Naděje není nic jiného, než tendence myslet na ty lepší varianty z možného sledu událostí. Lidská mysl je (i když málokdo to akceptuje) jednou ze základních hybných sil universa a naděje je to, co této síle dává správný směr. Emoční vztah člověk-naděje, o tom nám hezky píše paní Hana.
Jana Šenbergerová
Jsou chvíle, kdy i marná naděje je lepší než žádná. Kde končí naděje, tam začíná nekonečno...
Zuzana Pivcová
Ano, Hani, naděje je součástí nás, je to náš vnitřní pocit, naše víra v dobrý konec čehokoliv. A on ten dobrý Konec přijde. Naděje není nic samoúčelného, nějaká Siréna, která nás láká. Je to jen možnost, naznačený směr spolupráce, spolužití, a záleží hodně na nás, jestli se tím směrem ve své nezištné otevřenosti vydáme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.