V šalině č.12

V šalině č.12

20. 10. 2013

Zdraví, snad šestnáctiletí,
na svých zadcích sedí si,
starší nemocní cestující,
přitom rady neví si.

Opírají se o své hole,
pak ve stoje se kývají,
marně se rozhlížejí kolem,
odvahu říct si nemají.

Veselá parta dívek, hochů,
baví se hlučně klidně dál,
nezastydí se ani trochu,
natož, aby někdo z nich vstal.





Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Bartošová
Kritická poezie - jak osvěžující a potřebné !!!
Zuzana Pivcová
U nás to je samozřejmě obdobné. mládež nejen že nepustí staršího na své místo, ale ještě se na zastávce narve do dveří před lidi, kteří tam už stáli, a honem si sedne. Mě nepustí sednout nikdo, protože ještě nejsem babička s bílými vlasy a s hůlkou. Na jednu stranu mě to může těšit, ale na druhou je mi jasné, jaké jsou tu vztahy. Mladí to mají bohužel valnou měrou z domova. Naše společnost je taková, že se většina lidí stará všemi prostředky skutečně jen o sebe a nanejvýš o své nejbližší. Ostatní lidé jsou jakoby bezcenní, ba přímo obtěžující již svou existencí. Bohužel. Ale doufám, že to není navždy.
Jana Šenbergerová
Zveršoval jste to velmi výstižně. Ani se na ně nezlobím, spíš je mi jich líto. Byli jsme jim špatným příkladem a nepředali jsme jim základy slušného chování. Každý se snaží urvat, co může jen pro sebe, tak proč ne místo v dopravním prostředku, že? Naše politika je toho zářným příkladem. Sama i dnes pustím sednout člověka, který to evidentně potřebuje. A pokud mě pustí sednout mladý člověk, dám mu jasně najevo, že si tohoto gesta vážím. V davu ostatní mládeže to bývá často akt odvahy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...