Režisér Troška začne točit
novou venkovskou komedii

Režisér Troška začne točit
novou venkovskou komedii

16. 4. 2012

S novou venkovskou komedií přichází scénárista a režisér Zdeněk Troška, který už 22. května začne v jižních Čechách natáčet nový film Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny.

„Podtitulek filmu napovídá, že na scénu vstupují místní zbožné ženy v čele s univerzální drbnou Horáčkovou, která pracuje na obecním úřadě a sedí v kostele v první lavici. O všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát a osobuje si právo do všeho zasahovat a mluvit. A právě do této vísky koncem jara přijíždí nový farář, zbožné ženy čekají váženého starého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovní, asi třicetiletý kluk a tím to vlastně všechno začíná,“ popsala dějovou linku Dana Voláková, která filmaře zastupuje.

Pro komedii si tvůrci filmu vybrali jihočeské vesničky ve stylu selského baroka, natáčet se bude v Netolicích, Pištíně, Záboří a Dobčicích. Tyto obce se stanou ústředním dějištěm příběhu, kde rozhodně nebudou chybět svérázné vesnické postavičky v podání známých českých herců. „Do celého děje je ale zasazena také láska, žárlivost, závist, intriky, a především spousta humorných okamžiků, v nichž se i možná někteří poznají. Je to prostě film tak trochu ze života,“ říká o svém nejnovějším počinu sám režisér Zdeněk Troška.

Do hlavních rolí obsadili tvůrci herce zvučných jmen: Lukáše Langmajera, Janu Synkovou, Veroniku Žilkovou, Lucii Plekancovou Vondráčkovou, Pavla Kikinčuka a Martina Krause. Dále se ve filmu ve vedlejších rolích objeví Miroslav Noga, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka, Norbert Lichý a mnoho dalších.

O tom, že některé věci ve filmu mají reálný základ, a že vlastně všechno tak nějak vychází ze života, potvrzuje i Zdeněk Troška. „Vesnička s fiktivním názvem Babovřesky vznikla přesmyčkou obce Žabovřesky, kde můj asistent a spoluautor scénáře Marek Kališ bydlí i se svou rodinou,“ uvádí režisér a autor scénáře, který rád sbírá útržky ze života obyčejných lidí a přenáší je brilantně na filmové plátno. Troška se po létech rozhodl vrátit k žánru vesnických komedií ve stylu Slunce, seno…, které jsou u českého diváka tolik oblíbené.

film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Vyjdeme-li z toho, že každému se líbí něco jiného, proč ne. Občas neuškodí, podívat se na něco "pod úroveň" a od srdce se zasmát. A komu se to nelíbí, má výhodu, protože dnes už nemusí, co nechce. Náš život zdaleka není dokonalost sama, tak nevím, proč by film takový musel být.
Milada Salajková
Ztracený čas. Jste to pane T velmi pohnojil.
Zdena Proboštová
Viděla, nesmí se v tom hledat nějaké duchovno, ale dost mě zmátlo, že se tam všude objevovaly noviny "metro" - po přečtení závěrečných titulků mi to bylo jasné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.