Podzimní bilancování

Podzimní bilancování

19. 11. 2013

Ač letos stejně jako loni
nepřijel Martin na svém bílém koni,
příroda už si chystá podvlékačky,
po řece zimomřivě plavou kačky
a stromy, domy, keře se k sobě v mlze choulí.
Listopad nelenil,
už skoro všechno listí shodil
a brzy bude se svou prací v cíli.

A co my, lidé?
Zdá se, že ani my jsme nelenili.
Je tu, co dříve nebylo,
co bývalo už není.
A z toho plyne poučení,
že svět se stále mění.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Zuzko, ty ani žádné ambice nepotřebuješ. Tvá "momentální komunikace s lidmi" je nádherný dar, o který se štědře dělíš. A já věřím, že ti zůstane. Přeji to tobě, ale i nám, které tvé básně oslovují.
Zuzana Pivcová
Jani, ani já nemám ambice básnířky. Stalo se to nějak nečekaně, že jsem se dala do psaní, je to vlastně můj způsob momentální komunikace s lidmi a speciálně s Člověkem.
Jana Šenbergerová
Všem děkuji za komentáře a osobní postřehy. Panu Jiřímu pak za výtečný odkaz, už jsem si ho dala do záložek a také jsem si v něm trochu početla. Jistá si nejsem ničím. Často sama sebe nečekaně překvapím. Nepíšu básně, jen občas mě baví rýmovačky. Rozhodně nemám ambice básnířky. Na to jsou tu jiní kabrńáci, před kterými smekám. :-)
Jiří Libánský
Vím, že volný verš je Vaše parketa, na které si jste jistá. Ve volném verši jste i napsala velmi pěkná dílka. Jen když jsem začal číst tuto báseň ve verších, najednou se verš ztratil, znejistěl jsem, a místo abych si prožil plně obsah básně, hledal jsem ztracený rým. Ale připouštím, že mohou být čtenáři, kteří rým v básni nevnímají a plně se soustředí pouze na slova a jejich význam. Já mám také rád tvorbu bez rýmu, kde se může tvůrce soustředit třeba na rytmus a nebo zvukomalebnost. O verši a jeho tvorbě jsem ledacos četl. Ale za nejlepší stručné shrnutí i s ukázkami považuji toto: http://www.rymy.cz/rymy.htm To bych doporučil všem básnícím přispívatelům do této rubriky.
Jana Šenbergerová
To bude tím, že tam žádný záměrný systém není. Volný verš a téměř volný rým. Vnitřní svoboda, která se skrze rýmovačky prodírá ven. Jejich rytmus je rytmem ve mně. Mám ráda "řeč vázanou", ale nemám potřebu být jí svázanou.
Jiří Libánský
Opět zdařilá ukázka Vaší aktuální meteorologické poezie. Jen ve Vašem systému rýmování se moc nevyznám.
Jarmila Peerová
Přesné zhodnocení současného období a to nejen co se počasí týká.Souhlasím,že co bývalo,už není a dobře jste Jani napsala o tom poučení.Líbí se mi to....
Zuzana Pivcová
Je opravdu zajímavé číst Tvé líčení a přitom nebo následně pozorovat tu danou scenérii. A v závěru si uvědomit moudrost, kterou nám vždy "jen tak mimochodem" daruješ jako poselství někoho, kdo je k tomu předurčen.
Jitka Chodorová
Milé,srozumitelné počtení o času současném,díky Jano.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.