Hurá, už je to tady, 
zvýší nám důchody!

Hurá, už je to tady,
zvýší nám důchody!

8. 12. 2013

Moje kamarádka, která má podstatně větší důchod než já, protože přesluhovala tolik let, že si to zaslouží, dostala obsílku předvánoční, že jí stát přidává k důchodu 45 korun.

Já, jelikož mám důchod podstatně nižší, protože učitelky mateřských škol měly tehdy platy malé a z toho vypočítáno vyšel i malý důchod, možná dostanu přidáno 15 korun. Ještě mi to nepřišlo a možná to nestojí ani za to poštovné a tedy neoznámí mi to vůbec. Ale já se opravdu těším, jak se rozšoupnu!

Můžu si za měsíc přilepšit o pět rohlíků, nebo tři rohlíky a několik proslavených kuřecích kůží, do kterých si rohlíky zabalím. Když ty kůže před tím ještě povařím, budu mít ještě polévku a kousek možná zbyde i pro mého malého pejska.

Copak si asi nadělila k Ježíšku naše vláda? Vánoce se na nich zase podepíší několika kily a oni se na nás budou usmívat z obrazovky jako měsíčkové. Jsem sice stará, ale mozek mi ještě funguje docela dobře. Jenom se bojím, že z toho všeho, co se v tomto státě děje, mi rozum už zůstane stát. Možná, že to ale bude pro mne dobře!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Sehnalová
Skvely prispevek - TLESKAAAAAM !!!!!
Jana Šenbergerová
Vydržíme-li za těchto poměrů v důchodu 30 let, přijdeme si na závratných 16 200Kč. No není to krása? Naši mocipáni jsou jistě na tuto skutečnost patřičně pyšní, vždyť na tom mají nemalou zásluhu. :-(
Zuzana Pivcová
Je to velmi smutné. Vždycky si vzpomenu na jednu hanebnou reklamu na důchodové spoření (sice ji záhy stáhli, ale byla), zavyl tam pes nebo vlk a pak řekli: Jestli nechcete v důchodu výt hlady, začněte si spořit už teď.
Hana Šimková
Děvčata to už je taková urážka, že už to nemá obdoby .
Jitka Chodorová
To rozum opravdu nebere,jak dovede vláda ponížit lidi,kteří po mnoha letech poctivé práce,při dnešním neustálém zdražování,odměnit tak nehoráznou sumou,je to pod lidskou důstojnost.A my,kterých se to týká,zatím jen mlčíme,jako bychom s tím souhlasili.Díky Hanko,že jsi se o tom veřejně zmínila.
Marie Novotná
Milá Hanko,tak tohle moje řeč.Byla jsem celý život pouhá pracující rukama a tak důchod tomu odpovídá.Moc hezký příspěvek.Slyšela jsem mezi lidmi,že od léta by mělo být přidáno znova a to asi o 250 kč,tak pak se opravdu rozšoupnem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...