Moje loňské dramatické Vánoce
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Moje loňské dramatické Vánoce

8. 12. 2015

Napíši vám loňský vánoční příběh, který nebyl moc veselý, ale opravdu se stal.

Náš syn loni v létě vážně onemocněl a musel být čtyři měsíce v nemocnici a prvně ho pustili domů těsně před Mikulášem, tedy 4.12. Musel mít svojí dietu bez oříšků, máku, sušeného ovoce apod.a spotřebovat vše do tří hodin, takže jsem musela přemýšlet, co budu na vánoce péct.

Udělala jsem klasické linecké těsto, které mohl a které jsem musela dát do mrazáku, aby mu vydrželo celé svátky. Moje jedna kamarádka byla tak ochotná, že mu sama upekla to samé cukroví a ještě slané se sýrem, víc nesměl. Džem si mohl namazat čerstvý z jednotlivých malých džemů na ten den nebo hodinu, kdy na to měl chuť. Nesměl mít ani kytky v bytě, které jsem musela zlikvidovat a nebo odstěhovat jinam než se pohyboval, a to samé bylo se stromkem.

Náhodou jsme měli malý umělý stromeček po babičce a udělali takový decentní vánoční strom, hlavně, že nějaký byl. Dárky se také dávaly, i když neměl zrovna vlasy na hlavě, prostě byl po chemoterapii, a to většinou vlasy vypadávají. Musela jsem mu sehnat šátek, aby mu nebyla zima na hlavě i v místnosti (když to člověk nepozná, neuvěří).

Další moje známá, která ho znala už od mateřské školy, mu šla koupit šátek s indiánskými ornamenty a kšiltem. Musím říci, že i když vánoce byly ve vážné situaci, stejně mě dojaly. Už jen pro to, že se nám syn vrátil domů a léčba byla úspěšná (ještě do ledna 2014 a pak nás čeká pět let na kontroly). 

A že mám kolem sebe lidi, kteří chtěli sami udělat radost nám všem.

Přeji všem lidem to nejlepší a hlavně neřešte blbosti, važte si svého života.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Jitko, jsem moc ráda, že jste těžkou situaci ustáli, a přeji tvému synovi a celé rodině klid a pohodu.
Zdenka Jírová
Vím z vlastní zkušenosti, jak je dobré,vážit si života. Již třetí rok mám na svém stolku s počítačem malou tabulku, kam jsem si napsala: "Cítím se báječně a jsem úplně zdráva.". Denně si to čtu, a věřím tomu. Vždyť se i v bibli píše:".. a víra Tvá Tě uzdravila." Věřím, že i Váš syn bude opět zdráv.
Jaroslava Handlová
Když se vše špatné, týkající se závažných zdravotních problémů, obrátí v dobré, je to ta největší radost, jakou může člověk prožít. Přeji Vám i synovi, ať mu zdraví slouží. Hodně šťastných i spokojených chvil a krásné bezstarostné vánoce!
Alena Várošová
Jituš hlavně,že jste to vše zvládli celá rodina.Moc vám všem přeji jenom zdraví,zdraví a ještě jednou zdraví.Kontroly ať vyjdou negativní.Hezké Vánoce všem.
Blanka Hlobilová
Krásný a dojemný příběh. Důležité, že vše se v dobré obrátilo. A tak ať to také zůstane. Jste silná žena. Vím o čem píšete. Je to již mnoho let, kdy naši dceru 3.12. srazila při cestě do školy tramvaj. 10 dní jsme nevěděli, zda přežije. Kdo to nezažil, neví o čem píši. Chtěla jsem zrušit Vánoce. Jen kvůli mladší dceři jsme to neodpískali. Pak se vše v dobré obrátilo a naše dcera již byla na Vánoce doma z nemocnice. Dnes je již dospělá, má syna a já vnuka. Vždy když jdeme spolu a přecházíme silnici, mám tendenci ji chytat za ruku. Krásné svátky.
Zuzana Pivcová
Nemoc přišla, něco Vám řekla, a protože jste pochopili, zase odešla. Omlouvám se, jestli to říkám nějak divně, ale určitě to tak funguje. Přeji Vám krásné, ať tradiční nebo netradiční svátky.
Alena Tollarová
Jelikož píšete o vánocích 2014 a od té doby uplynul vlastně už rok a Vy, Jitko, píšete v pozitivním duchu, tak je vidět, že synovi se daří úspěšně s nemocí bojovat. Přeji jemu i celé Vaší rodině klidné nejen svátky, ale i všední dny.
Hana Rypáčková
Ano, nemoc navrátí význam přáníček , které tak snadno vyslovíme, ale tak obtížně se plní."Hlavně to zdraví". Hodně štěstí v boji s nemocí celé rodině. Ta vaše poslední věta opravdu sedí...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.