Zvláštní pocit

Zvláštní pocit

21. 12. 2013

Láska je zvláštní pocit.
Pohltí tě natolik,
že někdy už nezbývá prostor ani čas
na nic jiného.
Na přátele, na samotu, na sobectví.
Dovede si s tebou zahrát,
až třeštíš do umdlení.
Ženeš se za ní,
a ona kvapem mizí.
Když únavou klesáš na kolena,
najednou zničehonic stojí vedle tebe
a usmívá se:
Tady jsem, ty mě nechceš?
Umí chápavě naslouchat,
ale i surově žertovat.
Je tak sladká,
je tak krutá.
Upadáš do jejích tenat,
cítíš svou slabost,
ale jsi šťastný.
Vysaje tě a nedá ti nic.
Jen pocit, žes ji poznal.
A za ten pocit stojí žít.


P. S. Přeji všem krásné a smysluplné svátky a hodně lidské lásky v Novém roce.

 

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Zuzana nejen, že dokáže vytvořit nádherné zvukomalebné verše, ale má vždy v básni nějaké sdělení či zajímavou myšlenku. Nepíše jen pro potěchu ucha. Když v básni není rým, vynikne to o to více. Tímto neveršovaným dílem nám dala možnost si to plně uvědomit.
Pavla Vítková
Přímo to z vás tryská. Nádhera. Ještě prosím...
Zuzana Pivcová
Jen bych chtěla vysvětlit nezasvěceným, že s Miluškou jsme před více než 20 lety byly na jednom pracovišti, ale téměř jsme se neznaly. Formálně znaly, ale nic o sobě nevěděly. Teď to druhým rokem alespoň trochu doháníme.
Milada Vejvarová
Zuzanko, tak jsem to zvládla ve dvou dnech, ale k Tvé básnické tvorbě se budu určitě ještě mnohokrát vracet, byť mi poezie byla doposud cizí, fakt nemám rýmovánky ráda. Ta Tvoje je ale jiná - při čtení jsem si uvědomila, co se mi připomnělo - "Portugalské sonety" anglické básnířky Elisabeth Barrett-Browning - vlastně jediné básnické dílo, které jsem kdy četla a teď je tu pocit dejá vu a hlavně ten "zvláštní pocit". Jednou jsi mi m.j. napsala: bez lásky to nejde. Fakt nejde. Být mužským, nevyhnutelně bych se do Tebe zamilovala :-D. Vše, co napíšeš, generuje lásku, evokuje lásku, asociuje lásku - JE LÁSKOU. Až vydáš svou sbírku básní, zařadím ji do knihovny hned vedle milostné poezie E.B.B. Jinak zůstávám v němém úžasu a lituji, že nebyl a není čas na delší popovídání a poznávám Tě vlastně až prostřednictvím tohoto portálu. Ale třeba to v létě v Týně doženeme!
Jana Šenbergerová
Tvé postřehy v řeči vázané i nevázané mi obohacovaly život v tomto roce a já se těším na ten příští. Přeji ti, Zuzko, aby ten tvůj byl bohatý vším, co tě těší, ale hlavně plný světla a lásky, které ty sama rozdáváš.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...