Odznaky, známky a gramofonové desky

Odznaky, známky a gramofonové desky

28. 2. 2014

Je zajímavé sledovat vaše příspěvky na téma týdne - sběratelství  a dovídat se z nich spoustu nových věcí a zjišťovat, že tento koníček nás drží i v seniorském věku. Rozhodla jsem se s vámi podělit ještě o sbírku odznaků, známek a gramofonových desek.  

Taková sbírka odznaků a známek, ta je skladnější, odznaky i známky jsou v albu, takže místo nezabírají. Sbírka odznaků je poděděná a další odznaky, které už sbíral syn a pak i vnuci, jsou v šuplíku a nikdo se nemá k tomu je do alba doplnit. Jak jsem dnes album vyndala a otevřela kvůli nafocení, tak zaručeně je neschovám dřív než  k nim přidám ty ze šuplíku.

Známky jsou pozůstatkem po dětech, ta velká alba plná známek mají u sebe doma a dvě malá jsou tady taková zapomenutá. Starých gramofonových desek jsem měla spoustu, dnes už se přehrávají  cédečka, a tak jsem si na památku starých časů schovala jen pár desek, aby vnoučata věděla, jak se dřív poslouchala hudba. 

sběratelství
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Je to hezké mít do stáří nějakého koníčka, kterým se můžeme těšit. Mám doma malou sbírku starých bankovek po babičce, malé album známek a hlavně mě baví dělat alba z fotografií, kterch se vždy najde dost. Ke každé fotografii mám i stručný popisek, k čemu se fotka váže, takže mi ni po létech nedělá potíže si na danou situaci vzpomenout.
Olga Štolbová
Růženko chválím, obdivuju a žasnu. Téma sběratelství se rozjelo a přineslo spoustu krásných příspěvků a příběhů. Byl to prima nápad - díky...
Alena Vávrová
No vidíš, Růženko, jak jsme si již napsaly, na kolik věcí nebyl při našem setkání vůbec čas. Určitě by sis ode mne také hrstičku odznaků do sbírky odvezla. Mně se tu jen tak povalují. Známky sbíraly moje děti, tak tu jejich alba také jsou. Ale již jsem domluvená s nevěstou, ona též schraňuje svoji sbírku známek, že jí je dám pro holčičky, chtěla by je k tomuto koníčku také dovést. Sama jsem známek sebrala také hodně, ale všecky jsem je dávala kamarádce, měla v adopci na dálku studenta z Indie, který je sbíral. Ono by se toho ještě našlo, co sbíráme, ani nevíme ;-)...
Miroslav Štorch
Moc pěkný soubor odznaků. Krásné sbírky i snímky. Ve svém článku o mých sbírkách jsem gramodesky ani neuvedl, protože je také už nepoužívám, ale považoval jsem to součást domácí kultury a ne za sbírku. Ale vlastně více předmětů stejného typu je vlastně sbírka. Prima článek paní Růženko.
Zuzana Pivcová
V jižních Čechách na chalupě máme dodnes řadu starých gramofonových desek po dědečkovi, hlavně jeho oblíbené Straussovy valčíky nebo nahrávky s Vlastou Burianem. Ovšem to jsou ty původní, rozbitné desky, které se na moderní aparatuře vůbec nedají přehrát. To tak někam do muzea. Starožitností jsou ovšem dnes už i počáteční LP Karla Gotta, Waldemara Matušky, Marty Kubišové. Ty se ale už v současnosti prodávají jako CD.
Renata Zadražilová
Paní Růženko, vaše aktivity jsou opravdu neuvěřitelné. Co vy všechno děláte, to se jen tak nevidí. Smekám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...