Domácí velikonoční tvoření
FOTO: autorka

Domácí velikonoční tvoření

8. 4. 2020

Velikonoce se blíží, tak vám nabízím postup na jednoduchou výzdobu vajíček. Stačí pár barevných vyšívacích bavlnek, malé korálky, plastová nebo vyfouknutá vejce, háček, štětec a nůžky. Já jsem použila na zdobení plastová vajíčka, líp se s nimi pracuje.

Z bavlnek si uháčkuji různě dlouhé řetízky, ty pak stočím a  nalepím střídavě na vajíčko do tvaru kolečka nebo z řetízkových ok uháčkuji jednoduchou květinku. Lepidlo si naleji do misky, neředím vodou, nechám chvíli stát, aby malinko zatuhlo. Další vajíčko si můžete obtáčet uháčkovanou šňůrou z řetízkových ok. Lepidlo nanášíme postupně,obtočíme řetízkem a zas natřeme kousek (viz foto).

Okorálkovaná vajíčka jsou jednoduchá. Nakreslíme si namočeným štětečkem v lepidle na vajíčko tečky, čárky, kolečka, postupně, ne najednou, a posypeme korálky. Chvílku musíme počkat, až korálky na vajíčku pořádně zaschnou a pak teprve lepidlem děláme další tvary, které zas posypeme korálky.

Kdo si chce pořádně vyhrát, může na vajíčku tvořit korálkové kytky nebo třeba srdíčka. Nebo kombinovat tak, jak vidíte na fotkách korálky s bavlnkou.

Tak veselé okorálkované velikonoce!

 

hobby Velikonoce
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Růženko, co dělají panenky?? Také Tě ráda vidím. Ty si umíš ale vyhrát.
Věra Halátová
Na plastová vajíčka, ano. Ale lepidlo na uvařená slepičí vejce? Dnes za mnou přišel vnuk tak, jako každý rok, nazdobit velikonoční vejce. Uvařili jsme vejce, nazdobili. A usmažili jsme si boží milosti.
Hana Práglová
Růženko,moc jsi mě překvapila a potěšila,že ses tady po dlouhé době objevila..A jako vždycky,se skvělými nápady
Zuzana Pivcová
A to já bych tedy nezvládla a není to sebepodceňování, nýbrž fakt.
ivana kosťunová
To bych zvládla snad i já se svými volšovými rukami :))
Alena Vávrová
Růženko, to mne těší hned 2x - že jsi se objevila zase na íčku, i když článek a fotky jsou z doby minulé ;-)).
Dana Puchalská
To je krása.
Anna Potůčková
Krásná podívaná! Technika, která je zase trošku jiná, než co jsem zatím viděla. Kreativitě se meze nekladou a možná na Vánoce podobnou technikou zkusím udělat vánoční ozdoby.
Dana Kolářová
Moc hezké a každým rokem jiná velikonoční výzdoba, radost se dívat.
Hana Práglová
Růži.jako vždy-JSI SKVÉLÁ!!!!! Kdybych tě neznala, fakt bych si myslela,že nemáš nic doma na práci.Barák,rodinu a zahradu ale asi nikdo jiný nezastane,CO????

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.