Módní revoluce v anglické konzervativní rodině

Módní revoluce v anglické konzervativní rodině

16. 4. 2014

Po přečtení několika příspěvků jsem zjistila, co mám s některými dámami společného. I moje maminka byla švadlena, a tak se není čemu divit, že jsem vyrostla v rodině zajímající se o módu. Maminka byla velmi šikovná, na obou dcerách si realizovala své umění a nápady.

Vidím se, jak stojím - patnáctileté děvče - v pokoji, kolem mne pobíhá maminka, špendlí a hudruje: "Stůj rovně, nehrb se, co to máš s těmi zády? Holka, na tebe se tak špatně šije" ! A plácá mne mezi lopatky, aby dosáhla ideálního postoje pubertální dcery. Nosily jsme - já a moje sestra - krásné modýlky, které vzbuzovaly na malém městě pozornost. 

V roce 1968, kdy mi bylo 20 let, mne rodiče poslali na pozvání do Anglie, do anglické rodiny. Morrisovi měli dvě dcery přibližně v mém věku a syna o něco mladšího. Minisukně již úspěšně prorážely hradbu zakonzervované módy, maminka odvážně zareagovala a tak mne do Anglie vypravila v minišatech. Pro rodinu Morrisovou to bylo velké překvapení. Děvče z Československa a v minisukních. Obě dcery ale byly nadšené a netrvalo dlouho a uskutečnily na maminku nátlak. A tak já vidím Alison, jak stojí na stole, paní Morrisová stříhá sukni a brání každý kousek látky. Když zasvítí kolena nezdárné dcery, začne bědovat a smlouvat o každý centimetr. Když přišla na řadu Barbara, situace se opakovala. Pan Morris nás nakonec všechny obhlédl, rozpačitě zabafal z dýmky, ale protože nás měl rád, pochválil a s novou - zkrácenou módou ve své rodině se smířil. 

Čas minisukní byl krásný, protože jsme byly mladé a jsem ráda, že se tato móda, i když v jiné podobě udržela do dneška.

                                                          

Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Pravečková
Děkuji za připomenutí mé oblíbené žluté minisukně, která se při větříčku díky skladům neposlušně zvedala a odhalovala víc, než bylo v 70.letech slušné :-)
Zuzana Pivcová
U nás to bylo obdobné. Maminka k nám byla věkově starší a prvorepublikově decentní. Z nouze nám amatérsky šila. Naučila se to překvapivě dobře za pomoci pár jednoduchých střihů. Ale ty sukně! To byl zprvu boj o délku. Postupně si ale zvykala a nakonec snad i usoudila, že mi to k dlouhým hubeným nohám sluší víc než beztvará sukně pod kolena.
Soňa Prachfeldová
Paní Hano, Váš příspěvek mi živě připomenul moji maminku, která také mě oblékala ,přešívala a měla kouzelné ruce, vždy jsem byla pěkně oblečená a přesně tyhle výrazy používala při měření a zkoušení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...