Petr Janda: Slavit v sedmdesáti
padesátku Olympiku? Nevěřil bych

Petr Janda: Slavit v sedmdesáti
padesátku Olympiku? Nevěřil bych

9. 5. 2012

Tento rok je pro něj rokem velkých událostí. Právě oslavil sedmdesátku, čeká ho turné k padesátinám Olympiku, bude znovu otcem. Zkrátka, je to dobrý rok.

Vnímáte sedmdesátku jako určitý životní přelom?

Nebudu předstírat, že se nic neděje. Přece jen je to dost vysoké číslo. Na druhé straně mám tolik práce a žiju tak, že nemám čas nad takovými věcmi přemýšlet. Ale je fakt, že kdyby mi někdo kdysi popsal, jak budu žít v sedmdesáti, asi bych se smál. Když jsme začínali s Olympikem, myslel jsem, že to bude záležitost tak pěti let a pak se vrátím ke svému původnímu povolání. A samozřejmě, každej komu bylo nad čtyřicet, mi připadal nemožně starej.

Sportujete? Děláte něco pro svou kondici?

Každý den hraju tenis a chodím na procházku se ženou a naší holčičkou. Ale mám zkušenost, že každý koncert je lepší než cvičení nebo posilovna. Když vidím ohlas od fanoušků, kondice jde nahoru a já chci ze sebe dostat co nejvíc, to nejlepší. To zná většina muzikantů.  Myslím, že běhat s kytarou je podobné jako zvedat činku nebo běhat po pásu.

Jste typ, který rád lenoší, nebo potřebujete stále něco dělat?

Jsem velký čtenář, takže dovedu klidně několik hodin číst. Ale nevydržím nedělat nic a jen tak koukat. To mě nikdy nebavilo a bavit nebude.

Hodně se psalo o velkých oslavách vašich narozenin. Máte rád oslavy, velkou společnost?

Sice jsem rád doma, v klidu, s rodinou, ale na druhé straně narozeniny slavím. Je to příležitost vidět přátele. Jsem rád, když je čas sejít se s lidmi, se kterými jsem něco prožil, se kterými nás něco spojuje. To by se, myslím, mělo dodržovat, taková ta stará přátelství. Na tyto narozeniny budu vzpomínat rád, vážím si toho, že moji přátelé přišli. Nepotřebuju nějaké bujaré oslavy, ale mám rád lidi pohromadě, já mezi nimi tak procházím, povídám si s nimi.

Které dárky vám udělaly největší radost?

To se nedá říct, já narozeniny neslavil kvůli dárkům. Ale je fakt, že některé mě pobavily. A také přinesly trochu starostí. Dostal jsem totiž například shetlandského poníka či poukaz na deset slepic.

Co plánujete na léto?

Budu si užívat rodiny, v létě už nás bude o jednoho více. A také se věnuju přípravě turné k padesátinám Olympiku. Bude to náročné, na podzim nás čeká sedm velkých hal, poslední koncert proběhne v prosinci v O2 Areně. Bude nás doprovázet symfonický orchestr, takže to bude něco jiného než na co jsou naši fanoušci zvyklí. Budeme mít nejlepší zvukovou aparaturu, která je tady v České republice k sehnání. Takže se těším. Myslím, že lepší zakončení roku, ve kterém jsem dosáhl sedmdesátky, si člověk snad ani přát nemůže.

 

Petr Janda

Zpěvák, skladatel a kytarista oslavil 2. května sedmdesátku. Padesát let hraje se skupinou Olympic, pro kterou napsal řadu hitů, například Slzy tvý mámy, Želva, Únos a mnoho dalších, z nichž mnohé v podstatě zlidověly. Má tři dcery, nyní čeká další. Jeho nejstarší dcera Marta Jandová je rovněž úspěšnou zpěvačkou.

osobnosti rozhovor zpěvák
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.