Ženský  princip

Ženský princip

5. 5. 2014

Proč jsem vložila svoji fotku a přihlásila se do projektu "Hledáme zralé modelky"?

Vrátit se musím až k dětství, kdy nám - mě a mojí sestře - mamka často říkala, že si táta přál chlapečka. Sestru to poznamenalo tak, že hrála fotbal, nikdy nenosila sukni a chodila ostříhaná na kluka. Já jsem četla verneovky, dívčí četba byla nepřijatelná, a učila se vykonávat  mužské práce, abych byla "stejně dobrá" jako kluk. Tenhle pocit se táhl celým mým životem. Přála  jsem si porodit syny. To vyšlo. 

Je zvláštní, že teď, kdy pro veřejnost jsem vlastně již jako žena odepsaná, si začínám silně uvědomovat sílu ženského principu a snažím se dohonit vše, co jsem v tomto směru zameškala.

Nemyslím si, že krása je hlavní atribut ženství, ale přesto je jeho součástí. Je to první podnět, kterým je možno změnit náhled mladé generace na zralé ženy. 

Ještě něco o mě: Zajímám se o vesmír, navštěvuji přednášky University třetího věku o kosmologii. Mám ráda přírodu a snažím se ji chránit, co mi síly stačí. Hodně cestuji, sama si vytvářím itinerář cest, a to nejen po Evropě. Nejdále jsem byla na Hawai a na Kubě. Baví mě poznávat keltskou kulturu se všemi jejími zvyky a památkami. 

Děkuji za tuto akci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modelky
Autor: Iva Danková
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Jste zajímavá žena.A odvážná a samostatná.Držím Vám palce.
Jana Šenbergerová
Je dobře, když se člověk najde, jedno v jakém věku. Moc hezky jste to napsala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...