Proč se vyplatí zajet
pro maso k Dolejším

Proč se vyplatí zajet
pro maso k Dolejším

23. 10. 2011

Sehnat dneska dobré maso a uzeniny není jen tak. Pokud se chcete vyhnout hypermarketům (což vřele doporučuji) a nemáte problém si mírně připlatit, pak mám pro vás jeden léta vyzkoušený tip: řeznictví a uzenářství U Dolejších v Davli. Mezi pražskými labužníky je pojem už přes sto let a jezdí sem nakupovat i kuchaři zvučných jmen.

Rodinná firma Františka Dolejšího si hodně zakládá na tradici a nabízí prvotřídní uzenářské výrobky. Dodnes používá receptury staré přes sto let a v jejich výrobcích nenajdete žádné umělé přísady, barviva ani dochucovadla. Čerstvost je samozřejmostí.

Jeden ze základních výrobků, který se za sto let nezměnil prakticky vůbec, je davelská sekaná, která patří nejžádanějším. Dále mohu vřele doporučit taliány, vídeňské párky, špekáčky, čajovku, gothaj, pražskou šunku a místní specialitu – šunkovou tlačenku. Dodavatele masa si pan Dolejší prý pečlivě vybírá z okolních farem. Kromě prodejny v Davli má ještě v nedalekých Štěchovicích. Pokud budete mít cestu kolem malebného městečka u Vltavy, určitě se tam zastavte.

Filip Kučera, Praha

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 36. týden

Sledovali jste o prázdninách pozorně portál i60? To prověří náš vědomostní kvíz, který se tento týden zaměří na tipy a fotografie vás, tedy našich čtenářů...