Jak jsem si objednala holčičku

Jak jsem si objednala holčičku

9. 12. 2014

Jmenuji se Marcela Zvadová, je mi 63 let. Mám 2 syny a můj první vnuk byl taky chlapeček. Dlouho jsem čekala, než se oženil můj druhý syn a než se rozhodli pro miminko. Říkala jsem jim "objednávám si vnučku, kluků už je dost. Budu s ní chodit do baletu, česat vlásky a povídat si."

Uběhl nějaký čas a mladí šli na ultrazvuk. Byla jsem v hypermarketu, přemýšlela, co ještě koupit, když mi náhle zazvonil v kapse mobil. Tak jsem ho konečně vytáhla a slyším "ahoj mami, jsme na ultrazvuku a bude to holka!" Vyskočila jsem jako soubor písní a tanců, odstrčila vozík, a přikryla si tvář,aby zvědavci neviděli mé slzy štěstí.Ale to ještě nebyl konec, protože syn do telefonu pokračoval: "A budou dvě." Tak to jsem v tu chvíli nebyla schopná pochopit a cestou k autu jsem si uvědomila, že do naší rodiny přibudou hned dvě holčičky. Seděla jsem v autě a byla jsem šťastná. Hned večer jsme šli s manželem gratulovat.

Snacha ani syn to tak intenzivně neprožívali, naopak chovali se velice prakticky a řešili, kde budou postýlky a co je ještě potředa dokoupit.

Snacha Michalka byla čím dál krásnější, vůbec zde neplatilo,ž e holčička bere mamince krásu, dvě holčičky jí naopak krásu přidávaly. Chodili jsme všichni na vycházky do blízkého průhonického parku a těšili se.

Děvčátka přišla na svět dříve, byla malinká. Když jsme přišli na první návštěvu, museli jsme se obléknout podle pokynů sestry a jako strašáci šli k inkubátorům. Nemohla jsem potlačit slzy, když sestra dala synovi pochovat jednu holčičku. Byla ještě menší než synovo předloktí. Novopečený táta byl také velice dojat a tvářil se jako vítěz.

Dnes jsou to už krásné 6leté slečny. Chodí do anglické školky, jsou pohybově velmi nadané a hrají si společně s Lukáškem, mým pětiletým vnukem.

Jsem velice šťastná babička, všechno s nimi prožívám.

rodina vnoučata
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
TRo je nádherné. Když jsem čekala své první dítě, přibrala jsem 18 kg a všichni mně tvrdili, že budu mít dvojčata. Docela jsem se na tu myšlenku připravovala. Byla to jen jedna dcera. Podruhé mi zase všichni prorokovali, že to bude chlapec, ,byla jsem "hezká " maminka. Byla to zase dcera. Dnes jsou dávno dospělé a jedna má dceru a druhá konečně chlapce. Jsem spokojená babička.
Marie Magdalena Klosová
Další "šťastná to babička".Děvčátko jsem vyhlížela od svého prvního těhotenství přes bříško první a posléze druhé snachy. U té první to vypadalo po celých 9 měsíců velmi nadějně.S požehnáním lékařky se měla narodit Eliška.Narodil se Jakoubek! Jsem šťastná babička dvou nádherných a rozverných kloučků.Tak místo panenek autíčka.Taky dobrý!
Olga Štolbová
Marcelo, gratuluju ke všem vnoučátkům a přeju samou radost. Tvé povídání mě dojalo a tvé štěstí si dovedu představit. Také jsem to prožívala a třikrát. Mám dva vnuky a jednu vnučku, jsou to už dávno dospěláci, ale žádné pravnouče se k nám nechystá i když si to všichni moc přejí. Tak doufáme...
Hana Rypáčková
My máme týden novou vnučku Valerii /foto v profilu/ a máme to přesně půl na půl.Vyrovnané skóre .Spíš se divíme, že ještě nemáme pravnoučátko.
Jana Slavíková
Celý život jsem nějaká opožděná, tak jsem si i na vnoučata počkala do dvaašedesáti. A najednou jsem dvojbába. Lukášovi s Aničkou je 7 měsíců a jsou to (samozřejmě) nejkrásnější miminka na světě. Nebo aspoň v ulici :-))
Zoja Sedláčková
Já měla párek ale na vnučku jsem si také počkala. Hlavně jsem si moc přála, aby měla holčičku ke dvěma klukům dcera. Nechtěla jsem aby se přerušila linie po "přeslici".V synově rodině se také první narodil klučík. Teď mám vnučky dvě, od dcery dvouletou Mariánku a od syna roční Barborku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.