Češi mnohem častěji
létají i do Chorvatska

Češi mnohem častěji
létají i do Chorvatska

19. 5. 2014

Čeští turisté při letních cestách na dovolenou do Chorvatska a Bulharska stále více využívají leteckou dopravu. Podle prodejců to vyplývá nejen z prudkého nárůstu zájmu o letenky, ale i ze snahy aerolinek zavádět do měst v těchto zemích nová letecká spojení.

Zejména do nejoblíbenějšího Chorvatska přitom Češi donedávna téměř výhradně cestovali vlastními automobily.

Podle údajů portálu Letuška.cz se zájem o letenky do Splitu zvýšil letos o 25 procent, do Dubrovníku dokonce o 95 procent. „Předpokládáme, že prodej zvedne i zavedení nové linky do Puly a nového posílení spojů ČSA do Splitu,“ uvedl Josef Trejbal z portálu Letuška.cz.

Společnost Student Agency letos registruje 50procentní nárůst zájmu o letenky do bulharské Varny. Poptávka po letenkách do Chorvatska se zvýšila o desetinu. Zejména rostou počty letenek do Zadaru, Puly a Dubrovníku. „Z vývoje prodejů letenek vidíme u Chorvatska postupnou změnu chování – Češi do Chorvatska jezdili vždycky na vlastní pěst a nyní si spočítali, že se jim při dnešních cenách letenek vyplatí letět,“ dodala ředitelka prodeje letenek Student Agency Věra Janičinová.

Letní letový řád z Prahy je bohatší o spojení do chorvatské Puly a více možností najdou letos cestující i do Splitu. Od loňska lze létat přímou linkou do chorvatského Dubrovníku.

Chorvatsko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hranková
V Chorvatsku jsem ještě nebyla a zatím t o vypadá, že se tam ani nepodívám. Určitě je tam ale krásně.
Jarmila Komberec Jakubcová
Již x jsem navštívila Chorvatsko letecky. Cesta autobusem celou noc je velmi únavná a let do Splitu trvá jen cca 1,5hod.Jezdím do Omiše, který je vzdálen jen 30km od letiště.Nejsem zničená z cesty a mohu si užít dovolenou.Čím jsem starší více využívám jako způsob přepravy letadla.Jen na poznávací zájezdy jezdím autobusem.Nejhorší co jsem v životě zažila byla cesta autobusem s lůžkovou úpravou.To byl opravdu "autobus smrti".Přežila jsem tak 4 noci a nikdy na to nezapomenu.Dnes jsou tzv.nízkonákladové lety velmi levné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...