Správci budou vozit seniory
i postižené přírodou Šumavy

Správci budou vozit seniory
i postižené přírodou Šumavy

16. 5. 2012

Senioři, vozíčkáři a lidé se sníženou mobilitou se mohou i letos podívat na atraktivní místa šumavského parku, kam by se jinak vlastními silami nedostali. Správa národního parku připravila čtrnáctý ročník projektu Dostupná Šumava, kterého dosud využily tisíce hůře pohyblivých turistů. „Desítky naplánovaných zájezdů se konají vždy mimo hlavní turistickou sezónu – od poloviny května do poloviny června a od začátku září do konce října,“ řekla ČTK Jana Zvettlerová ze správy parku.

Návštěvníci parku si letos mohou vybrat ze 41 zájezdů, z toho 15 je na programu na jaře a 26 na podzim. „Trasy zájezdů vedou v západočeské části Šumavy na Hartmanicku, Prášilsku a Modravsku. Lidé se dostanou do míst zaniklých sídel a králováckých rycht Zhůří a Stodůlky, do bývalé sklářské osady Hůrka nebo k Hauswaldské kapli u Srní,“ vyjmenoval Josef Jiřička z národního parku.

Letos bude podle něj na podzim více zájezdů na Poledník, na Březník u Modravy bude autobus jezdit i na jaře. „Obě místa dokázala svojí atraktivitou dopředu opět vyprodat už téměř všechny termíny,“ doplnil Jiřička.

Oblíbený projekt využívají senioři a méně pohybliví lidé, kteří už nemohou po šumavských kopcích sami chodit. Autobusy vyjíždějí ze Sušice, druhým nástupním místem je Vimperk.

cestování senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.