Jedinečný Karibik
Ilustrační foto: pixabay.com

Jedinečný Karibik

7. 4. 2016

Jakmile se po "sametové revoluci" otevřely hranice pro cestování do ciziny, náležitě jsem toho využila. Předtím jsem znala jen "Lido-Démo". S kamarádkou stejného založení jsme procestovaly, co se dalo a na co byly peníze.

Pak přišlo milénium a začaly jsme uvažovat o tom, jak bychom ho důstojně oslavily. Přibližně v té době mi končilo stavební spoření, a tak jsem ušetřené peníze věnovala na cestu do Dominikánské republiky a k vysněnému Karibskému moři.

Už let přes Alantik, přestože byl dlouhý, byl nesmírně zajímavý. Letiště v Punta Cana bylo nové a vystavěno v domorodém stylu. Ovšem, když jsem viděla ty hromady odpadků za plotem letiště, tak jsem chtěla letět zpátky. Cestovali s námi i manželé z Prahy, a protože tam nebyli poprvé, tak mě utěšovali, že se mi tam nakonec bude líbit. Cesta do hotelu byla prašná, takže naše kufry v drátěném otevřeném přívěsu nebyly pod oblaky prachu vidět. Jenže tím naše muka skončila.

Pobyt v hotelu neměl chybu a hlavně Karibik nás nezklamal. Byly to kilometry bílého písku a úžasně teplého a čistého moře. Na všechny trampoty jsme rychle zapomněly a jen si užívaly skvělou pohodu. Jako bonus navíc jsme si mohly pozvat moře, obrazně řečeno, přímo do pokoje. Moc ráda na Karibik vzpomínám a jsem ráda, že se mi podařilo alespoň jednou vidět a zažít kousek ráje na zemi.

 

cestování
Autor: Hana Lafková
Hodnocení:
(2.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lafková
Díky všem za reakce, pár fotek jsem dala do dalšího článku.
Alena Várošová
Hano, byla jsem ve svém životě nejdále také v Dominikánské republice jednou a naposled..Někdy napíši článek.
Anna Čípová
Zajímavé čtení, škoda že není doplněno fotografiemi. A víte proč? Já se tam totiž nedostanu.
Anna Čípová
Zajímavé čtení, škoda že není doplněno fotografiemi. A víte proč? Já se tam totiž nedostanu.
Jana Šenbergerová
Tak tam se už určitě nevypravíme, ale kamarádka tam byla a moc se jí líbilo obzvláště plavání s delfíny. Napsalas to, Hanko, hezky. Ač krátce, přece dost obšírně, abych si udělala ucelený obrázek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.