Letní uklouznutí

Letní uklouznutí

18. 6. 2014

Vyšla jsem svižně z domu
vstříc úřednímu jednání.
Co předcházelo tomu,
nebylo v žádném zadání.

Nepozornost a můj spěch k cíli -
nečekané sklouznutí a pád.
Vybalancovat to, bylo nad mé síly,
zemská přitažlivost má svůj řád.

Lépe jsem to chtěla ustát,
na asfalt byl tvrdý dopad!
Objevil se náhle chodec,
bez něj by to byl můj konec.

On mně pomohl vzchopit se hned,
ale úřední schůzka nebyla žádný med.
Podpisovat lejstra, tím začalo mé drama,
pak domů již pomalinku šla jsem sama.                 

Bolest neustala, spíš zesílila více,
ledový obklad byl tišivým doplňkem.
Měsíc mi na postel zářil jak svíce,
ve snu setkala jsem se s úplňkem.

Další den se do nepohody řítil,
naštíplý loket rentgen zachytil.
Byl pátek třináctého, rána červnového,
celou ruku dali mi do obalu sádrového.

Poučení:
dávejte pozor na náhlé uklouznutí
po jakémkoliv letním ovoci,
ať krkolomný pád Vás nedonutí,
vyhledat službu První pomoci.

 

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Jejda, Jarko, to sis vybrala smůlu, hlavně že je to už dobré. Moje nejnovější zkušenost: Vstříc úřednímu jednání jsem neběžela, leč krkonoškou louku zachytit jsem chtěla. Kráčím si kráčím po silnici, v ruce mám foťáček houpající. Jistě že mám ho otevřený, vždyť tak sto druhů kytek se na mě kření. Není tam sice ovoce, krajnice družbu se mnou chce, foťáček nový obhlédnout, kousek si od něj odloupnout. Zírám si zírám po louce, vtom před nosem je silnice. Foťáček dostal nabito, však Sony sluje kvalitou ... Odřený soníček mi laje, nezírej Aleno furt do kraje!
Zuzana Pivcová
Ano, tu knížku také znám, hodně mi řekla.
Eva Mužíková
Přidávám se k Jitce, knížku mám, stále se k ní vracím... je to opravdu zajímavé čtení....
Jaroslava Handlová
Jano, děkuji, podívám se v knihovně. Evo a Hanko, je to záležitost stará jeden rok (2014), takže já už jsem dávno uzdravená. K tomuto tématu jsem se vrátila jen proto, že minulý týden si mnohem horší zlomeniny přivodil můj synovec - dospělý chlap (48 let), ale nyní je již z nemocnice doma a odpočívá.
Jana Šenbergerová
Teprve teď jsem si všimla, že je tu otázka pro mě. Čtu spousty knih, takže jsem musela sáhnout do seznamu přečtených loni, abych si připomněla, o které z nich tu asi píši. Byla to nejspíše knížka Zachraň svůj život od M. Peška a P. Novotného. Zajímavé knížky o duchovních příčinách nemocí a úrazů píše také Miroslav Hrabica.
Eva Mužíková
Jarko, i když se jednalo o nepříjemný zážitek, zveršováním jsi jej odlehčila a mne dokonce i pobavila... super... brzy se uzdrav...
Hana Rypáčková
Kterého roku pátek třináctého? Tak to jsem tu ještě nebyla, vzala bych si ponaučení a tolik nefňukala...Asi jsi už v pořádku, a synovci přeji rychlé hojení.Mladým to lépe srůstá.
Jaroslava Handlová
Jani, prozradila bys mi název té knihy o lékařích a názorech na vytváření nemocí a úrazů? (Pokud si na ten titul ještě vzpomínáš). Je to skutečně připomínka, že něco děláme špatně - o tom není pochyb! Včera jsem se dověděla, že synovec si zpřerážel při pádu z výšky levou ruku hned natřikrát. Je zdrátovaný, leží v nemocnici, kapačky... Stalo se to zhruba rok po mém úrazu!
Jaroslava Handlová
Děkuji všem za empatické příspěvky – hned se cítím lépe. Jiří, jdu dělat další pokusy, ve verších hledám bonusy. To snad levá ruka zvládne, i když mozek již nemládne…
Jana Šenbergerová
Jaruško, ty verše jsou stejně pěkné, jako ta neposkvrněná sádra. Zrovna čtu moc zajímavou knihu, ve které dva lékaři dokládají případy ze své praxe, že si nemoci vytváříme sami svými myšlenkami, strachy a kdoví čím vším ještě. Nemoc nebo úraz nejsou trestem, ale připomínkou, že něco děláme jinak, než by pro nás byklo dobré. Zapřemýšlej, ale hlavně se co nejdříve bez problémů či nepříjemných následků zahoj. Tuhle parádu ti určitě nikdo nezávidí, ale ani nepřeje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...