Vím, jsi tu rád

Vím, jsi tu rád

10. 8. 2014

Jak tichý stín,
co touží něco říct,
teď bolíš míň
a jindy zase víc,
svíráš mě dál
jak kytku svatební,
jak prázdný sál
pro smutek příštích dní.

Vím, jsi tu rád
s tou vůní prokletou,
co víc si přát,
než kytky odkvetou,
vábíš mě dál
jak karty rozdané,
jak karneval
pro listí spadané.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milada Salajková
Smutek i síla, krásné vyznání.
Zdeňka Vítková
Zuzi,velmi ráda čtu tvoje verše,ale sama je psát neumím,třeba do ještě někdy doženu.V mládí jsem něco vytvořila,ale nevím, kde je tomu konec. Zase sem s radostí nakouknu !
Helenka Vambleki
Jako vždy - nádhera. Já obdobně jako Jana, když jsem byla sama, básnila jsem........deset let žiju ve spokojeném harmonickém vztahu a neventiluju :) Ale v šuplíku toho je přehršel, tak občas opráším a pouštím do světa :)
Jiří Libánský
V těch verších je život sám. Bez přikrášlování a fabulací. Ta obrovská fantazie je jen a jen ve způsobu vyjádření. V tom je ta nevšední síla.
Jana Šenbergerová
Asi to tak nějak bude, Oli. Mně nebývalo smutno, ani když jsem byla sama. Mnohem víc jsem psala. Teď si párový život užívám a nemám potřebu cokoliv ventilovat. Zuzčiny verše jsou neskutečně univerzální pro vyjádření pocitů kohokoliv, ale z jazykového hlediska naprosto nedostižné. Je v nich nadčasový rozměr a mohou oslovit lidi každého věku. Prostě poezie čistá jako lesní studánka a hluboká jako tůň.
Jitka Chodorová
Paráda!
Olga Štolbová
Úžasná - jako všechny, ale moc by mě zajímalo jestli právě v té chvíli kdy se báseň rodí, jsi také plná smutku, nebo jindy radosti či vášně. Možná se mi všichni budete smát, o tomhle přemýšlím často a trochu závidím. Když je mi smutno, zabalím se do svého smutku celá a Vy všichni, Múzou políbení, se z toho asi umíte vypsat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...