Stodola Michala Tučného
vzdá hold Zdeňku Rytířovi

Stodola Michala Tučného
vzdá hold Zdeňku Rytířovi

8. 8. 2014

Letošní ročník hudebního festivalu Stodola Michala Tučného, který se koná 22. a 23. srpna v Hošticích u Volyně, bude i vzpomínkou na textaře Zdeňka Rytíře, který zemřel loni v říjnu. V sobotním večerním galaprogramu zazní blok písní Zdeňka Rytíře a nejenom těch, které napsal pro Michala Tučného.

"Hoštického festivalu by se měla zúčastnit i vdova po Zdeňku Rytířovi Helena a v jednání je i účast kytaristy Pavla Říčaře, který s legendárním textařem rovněž spolupracoval, například ve skupině Mefisto," řekla hlavní pořadatelka Gabriela Novotná.

V hlavním festivalovém programu vystoupí za doprovodu pražské skupiny BlueGround mimo jiné Tomáš Linka, Richard Tesařík, František Nedvěd, Lenka Nová, Tomáš Trapl, Ondřej Ruml, Leona Černá či Jiří Zonyga.

V sobotním odpoledním programu je nachystán i koncert dalšího zpěváka, v jehož kariéře hrál zásadní roli Zdeněk Rytíř. Jde o Petra Spáleného, který v Hošticích vystoupí se skupinou Apollo. Diváci se také mohou těšit také na vystoupení Roberta Křesťana a Druhé trávy, slovenské country kapely Neznámi, Františka Nedvěda nebo skupinu Chinaski.

Vstupenky na Stodolu Michala Tučného zakoupí zájemci v předprodeji za zvýhodněnou cenu 548 korun, přímo na místě festivalu budou za 598 Kč. V těsné blízkosti festivalového areálu bude i letos zřízen kemp.

festival
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Dobrý den, připojuji se k diskusi, na Stodolu jjsem jezdila s kolegyní z práce od r. 2000 do r. 2007 každoročně vlakem z Prahy přes Strakonice. Vždy tam byla báječná atmosféra,přítomen býval i pan Troška, který tam v domě č.77 žije a se kterým se dalo o všem možném mluvit.Nyní nemám už s kým jet, pokud by se někdo přidal, budu ráda, ovšem mohu jet jen vlakem, auto nemám.
Jitka Chodorová
Ano,i já léta toužím tuto atmosféru zažít,nemám to sice zas tak daleko,ale také potřebuji,aby mě tam někdo odvezl,popř.nocleh,protože jet tam jen na chvíli by byla škoda,při tak bohatém programu.
Eva Balúchová
To bude krásný zážitek,škoda,že nejsem pojízdná,hned bych tam jela.Možná bych tu jednu noc zvládla i ve stanu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.