V Beskydech byla otevřena 
první horská cyklostezka

V Beskydech byla otevřena
první horská cyklostezka

19. 8. 2014

V Beskydech začala fungovat první horská cyklostezka. Pilotní okruh měří tři kilometry a je v blízkosti areálu skokanských můstků Horečky ve Frenštátě pod Radhoštěm. V budoucnu by mělo vzniknout až 17 dalších kilometrů. Úsek nazvaný Beskydské traily bude podle Mariana Žárského z Městského kulturního střediska Frenštát pod Radhoštěm napojen na stávající síť cyklostezek.

"Lesní stezky se stanou součástí mnohem rozsáhlejších cyklistických okruhů. Těch vznikne celkem devět a povedou po stávajících cestách a cyklotrasách. Do několika let by tak celou oblast Beskyd mělo křižovat až 300 kilometrů cyklotras, jejichž středem a základnou budou právě Horečky," uvedl Žárský.

Práce v lesním terénu v okolí Frenštátu a Trojanovic trvaly tři měsíce. Oběma městům se podařilo projekt realizovat z vlastních prostředků. Podle Žárského se náklady pohybovaly kolem 500.000 korun. "Za tuto částku by se to ale udělat nedalo. Nebýt dobrovolníků, kteří odvedli velkou část práce zadarmo," řekl. Autoři projektu zážitkových cyklotras Beskydských trailů při stavbě spolupracovali s kolegy, kteří stojí za stavbou vyhlášených Rychlebských stezek.

Lokalitě Horečky, v jejíž okolí vznikla horská cyklostezka, dominuje areál skokanských můstků Jiřího Rašky. Horečky se rozkládají na pomezí Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic a v minulosti byly hojně využívány turisty, rekreanty a sportovci. Po letech zapomnění se tam opět vrací život díky pořádání kulturních a sportovních akcí a také z důvodu budování potřebné infrastruktury.

cyklistika cyklotrasy
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%