Týn nad Vltavou ovládnou
od pátku kouzla a magie

Týn nad Vltavou ovládnou
od pátku kouzla a magie

17. 9. 2014

Týn nad Vltavou ovládnou v pátek a v sobotu kouzla a magie. Na tradiční přehlídce Kouzelný koktejl se představí nejlepší kouzelníci z tuzemska i zahraničí. Kouzlit a čarovat se bude v sedmi soutěžních kategoriích. Na programu je všeobecná magie, manipulace, iluze či mikromagie. Celkový vítěz získá mistrovský putovní pohár Toniho Maška.

Český kouzelník Toni Mašek přehlídku ve svém rodném městě založil v roce 1966, s přestávkami se koná dodnes, letos poosmnácté. „Jedná se o prestižní festival moderní magie s účastí nejen českých kouzelníků, legendárních i začínajících, z různých částí světa. Velice rádi se sem vracejí mistři magie z Německa, Rakouska, Indie, Anglie, Francie, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Španělska a Polska, ale také například z Ruska a Ameriky,“ uvedl starosta města Milan Šnorek. 

Letos se do Týna sjede zhruba stovka kouzelníků, z toho 40 z pěti zemí bude čarovat, další přicestují na seminář a kouzelnický bazar, ti nejlepší z nich usednou v porotě. 

Zakladatel festivalu Toni Mašek se svému koníčku věnoval od mládí po celý život. V roce 1971 se stal mistrem republiky v moderní magii. Po jeho smrti v roce 2012 nese festival podtitul Memoriál Toniho Maška.

kouzelníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
I pro mě je to zajímavá informace, ale i pro mě je Týn momentálně nedosažitelný. Mám ráda skutečné kouzelníky, i mistry iluzí. :-)
Zuzana Pivcová
Zveřejněním téhle informace jste mě mile překvapili. O chystané akci jsem si přečetla již v srpnu. ale bohužel je pro mě teď Týn už zase nedosažitelný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 36. týden

Sledovali jste o prázdninách pozorně portál i60? To prověří náš vědomostní kvíz, který se tento týden zaměří na tipy a fotografie vás, tedy našich čtenářů...