Vstávání a buzení

Vstávání a buzení

21. 9. 2014

Kdysi mi  můj táta vyprávěl, že se všichni dělíme na skřivánky a sovy. Skřivánci jsou ti, co vstávají velmi časně ráno a těch je většina. Sovy nemusí tolik spát, postačuje jim krátký ranní spánek. Mnoho velikánů chodilo spát se slepicemi, když vstávají - jako kupříkladu pan Werich, který o tom uměl švitořivě vyprávět.

Já patřím zřejmě též mezi sovy jako můj tatínek. Ale spím ráda. Buzení mi vadí, zvonění budíku či buzení telefonem. Ale, bohužel, v dnešní době se musíme budit, budívali jsme své děti, dnes budíme i svá vnoučata. Hlavně ať buzení nepřináší stres a hlavně vstávejme v pohodě.

V životopise o Napoleonovi jsem četla, že ho budívali i několikrát za noc, třeba pětkrát. Vždy ho vzbudili a pak opět usínal. Ten tvrdil, že v usínání je velká síla. A tak si říkám, že když několikrát usnu, tak jsem silná. Po způsobu mých rodičů, odchovaných Sokolem, se denně ráno sprchuji studenou vodou a vím, že to pomáhá. I má vnoučata jsou vodomilové a mají rádi občas sprchu neteplou. Je to takové malé otužování.

Zkrátka buzení a vstávání by mělo startovat náš den hezky a bez stresu. Čím starší jsme, tím víc si zakládáme na pohodě a hezkém dnu.

A tak vám všem přeji hezké pohodové dny podzimu, protože podzim je krásný, barevný, i když se dny krátí a začínáme vstávat za tmy.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Já jsem skřivan,vstávání mě většinou nedělá problémy,ale studená sprcha po ránu,to bych nezvládla.
Zuzana Pivcová
Spánek byl můj problém již od mládí, a tak jsem dnes ráda za to, co mám, a snažím se vědomě si spaní nezhoršovat.
Marie Magdalena Klosová
Hlásím se k "sovám"!Ale konstatuji,že pro lepší noční spánek je vhodné jít spát alespoň ve 23.30.Později už spím neklidně a stejně se ráno probudím dřív,než chci.Budíky NECHCI ! Mám svůj v hlavě.
Jana Šenbergerová
Skřivany polní mám ráda, ale já sama jsem "sova" a "skřivany"panelákové nemiluji, obzvláště když ve čtyři ráno zapnou pračku nebo se pustí do vysávání, či si pustí naplno nějakou hudbu. V našem paneláků jsou většinou důchodci, takže takové nepřístojnosti nepáchají a já mohu klidně spát i do osmi, když to večer trochu přeženu nad knihou nebo u PeCe. Také všem přeji pohodové dny, i když se nám začínají povážlivě krátit. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.