V takový krásný společnosti

V takový krásný společnosti

21. 9. 2014

Moji milí, víte, že je opět podzim? Od toho "Mého nejkrásnějšího" je to už pátý v pořadí. Ale je to můj první podzim ve vaší společnosti. Když jsem objevila stránky i60, neměla jsem tušení, co všechno s sebou přinesou. Šla jsem "za vidinou" přehlídkového mola, které mi "rozevře svou náruč". S jakýmsi "vedlejším produktem" jsem nepočítala. Poslala jsem fotku a splnila povinnost se čtenářům a redakci představit.

A TO právě byl ten startovací výstřel. Odstartoval v mé hlavě chuť psát.

O sobě, o svých milých, o láskách, o tom, co se přihodilo, co mě potěšilo, či zarmoutilo, co mě baví a pobaví. Bylo to jako blesk z čistého nebe. Budila jsem se uprostřed noci a slova se chtěla klást na papír. Tak jsem jim to umožnila. Vlastně jsem ani nepočítala s tím, že se něco takového stane. Díky tomu, že "se stalo", jsem získala mnohem víc než "jen to molo". Mám čtenáře, kteří si, doufám, s chutí čtou "mé pokusy" a jejich reakce mi dávají na vědomí, že moje činnost je prospěšná nejen mně, ale i jiným - spřízněným. A tak to má být.

No a teď se vrhám do "vyřizování korespondence" týkající se vašich laskavých ohlasů u "Mého nejkrásnějšího podzimu".

Zdravím Evu a Zdeňku, s kterými se znám osobně od přehlídky na Černém mostě a děkuji jim za sympatie, které ke mně chovají.

Se Zuzkou a Jitkou se znám snad od svého prvního příspěvku. Vzaly mě mezi sebe a už nepustily. Hodné holky, obě básnířky, obohacují náš svět o poezii, které v životě moc nebývá.

Paní Olga, ráda řeknu Olinka, jestli jí to nevadí, zatraceně skvělá ženská! Ohání se jakousi číslicí 80, ale je mladší než leckterá mnohem mladší. Je "zvědavá" na má "milostná" pokračování a já jí ráda vyhovím.

A naše milá Lidmila, báječná ženská na koloběžce, ta mě vždycky umí potěšit svými laskavými slovy. Ona, nota bene, také přitahuje mou velkou pozornost a ne nadarmo je to "naše" Lady Sympatie".

Děkuji paní Libuši za čtenářskou přízeň, shodly jsme se na přítomnosti "skřítků" ve svých domácnostech a náklonnosti ke kočkovitým šelmám.

Mávám do "Hor" své spřízněné dušičce Janince, s kterou jsme se sblížily svými podobnými životními příběhy, radostí z maličkostí a z každého dne, do kterého se probudíme a též náklonností k věcem "mezi nebem a zemí".

S paní Vladkou jsme se navzájem "objevily" teprve nedávno a já ji děkuji za projevené přání se někdy osobně setkat. Praha opravdu není od Ostravy "tak daleko".

No a pánové, Jiří a Tomáši, ženu vždy potěší, když nalezne odezvu u mužů. A já JSEM velmi potěšena. Tím spíš, že oba pánové vystupují na těchto stránkách velmi sympaticky a nevtíravě. S panem Tomášem sdílíme cestovatelské nadšení a pane Jiří, Vy jste se "tou Lízou" trefil rovnou do černého. Zahrála jsem si ji, a myslím, že dost přesvědčivě, na opravdových "prknech" v létě 1989. Byl to můj úžasný a celoživotní zážitek! A Vám děkuji za poklonu. Blahem se mi zatetelila dušička.

A tak mi plyne čas v takový krásný společnosti.


P.S.: Ještě vzkaz pro Zuzku - těch "37" mě neopouští, vzniká však otázka, zda není lepší se přidržet "35", které zbývají do potenciální "stovky"! (pro nezasvěcené a zvědavé viz "Moje zamlada se mě pořád drží jako klíště").

Též připojuji poděkování svému milému Oldřichovi, který to vše způsobil a dal svolení ke zveřejnění naší korespondence.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Vše ráda přečetla a děkuje mm
Vladka Steinová
Dobrý den,dávám Vám vzkaz sem, snad si přečtete, nikdo, už vůbec ne já, Vás nenapadá, poprvé jsem se zmínila o cestách do Francie za totality, nic tím nebylo proti Vám myšleno,, že "sekundujete" nějaké paní ZV je mi jedno, ale když jí držíte palce,tak to lidé pojali,i já. Je to však Vaše věc. Pokud se Vás moje slova dotkla, promiňte.I já tu byla ráda a déle než Vy.VN
Jiří Provazník
Pozdě, ale přece. Víte, paní Marie Magdaleno, Vy nám to všem, kdo Vaše povídání rádi čteme v podstatě hrozně zjednodušujete. Stačilo by jedno hodnocení, a potom jen ctrl-c, ctrl-v, sem tam změna slůvka. Opravdu je to vše hezké. A posléze, nemyslím si, že šlo o poklonu, prostě je to tak.
Marie Magdalena Klosová
Děkuju moc.
Zuzana Pivcová
Milá Maří Magdo. Když jsem se tu v květnu 2012 objevila, nebyl tu nikdo příliš soukromě sdílný. Když jsem po několika úvodních vyprávěních napsala "Je mladší než já" (Můj příběh), tehdejší čtenářky na to překvapivě dobře reagovaly. No, a pak nějak vytryskl ten gejzír "poezie". Nepovažuji se za básnířku a ani jí být nechci. Jsem člověk, kterému, jak to kdysi někdo označil, permanentně "srdce vychází ústy". I když jsou to slova soukromá, jsem moc ráda, že je berou pocitově za svá i další ženy. To je dobře, protože oslovit je tak pozorně individuálně jako Ty neumím. Ale že si lidí zde vážím, je nesporné. Jinak bych tu přece nebyla. Přeji Ti, ať z Tebe Tvá 37 či 35 vybuchuje za všech okolností. Já jsem podle Tvé inspirace zkusila určitý věkový návrat. Myslím, že i tak to funguje. Díky.
Eva Balúchová
Marie,znáš mě,víš,že psaným slovem zrovna nevládnu.Přesto musím napsat,že jsem ráda,že jsi mě zařadila mezi kamarádky. Taky jsem na i60 našla pár spřízněných duší,jsem ráda,že se můžem pobavit o svých zážitcích.A doufám,že se ještě uvidíme.Jestli na módní přehlídce,tak už budu jenom v roli diváka.
Lidmila Nejedlá
Milá Magdaleno, z toho článku se line tolik upřímnosti, tolik citu, až mi vhrkly slzy do očí. Vy jste velkou měrou přispěla k tomu, že jsme otevřeli svá soukromí a našli zde porozumění. Díky moje milá Magdaleno.
Zdeňka Vítková
Marie,aniž bych se podívala na konec článku, věděla jsem, že jsi ho napsala ty.Jsem ráda, že mohu s tebou sdílet mnoho společného a obě umíme číst i " mezi řádky" .A piš dál, máš dar zaujmout a to ti tak trochu zdravě "závidím".Víš, že jsem "babimami" na plný úvazek a na psaní zbývá málo času. Tak si alespoň přečtu něco hezkého od tebe,ale i od jiných milých přátel tady na i60.
Olga Štolbová
Ahoj Magdalenko, přečetla a jsem naměkko, krásně jsi nám všem dala vědět jak Tě i60 přivedlo do party prima lidí. Jsem na tom podobně, jen asi o dva roky déle a děkuji Tobě i ostatním, že jste a občas se nějak ozvete.
Jana Šenbergerová
Mařinko, zdravím z Hor nejen tebe, ale i tvého Oldřicha. Není v našem věku moc mužů, se kterými se dá nejen být, ale i žít. A život, to je oč tu běží. Tak ať vám plyne v lásce, porozumění a pohodě Pětatřicítka je moc hezké číslo. Takové slušivé. Kéž ti dlouho vydrží! :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...