Kroměříž: království zahrad

Kroměříž: království zahrad

23. 9. 2014

Minulý týden na čtvrtek hlásili pěkné počasí, tak jsme se sestrou nasedly v Brně na vlak a rozjely se do Kroměříže.

Kroměříž je krásné město, ale my jsme měly namířeno do zahrad. První naše cesta vedla do Podzámecké zahrady. Jelikož její rozloha je 64 hektarů, tak jsme k prohlídce využily vláček. Prohlídka byla i s výkladem - viděly jsme Alej vzdechů, krásné skupiny stromů, kamenný stolek u kterého maloval Max Švabinský...

Po prohlídce Podzámecké zahrady jsme přešly do Květné zahrady. Nádhera! Jednou z dominant této zahrady je 244 metrů dlouhá kolonáda, ze které je krásný výhled na ornamentální květinové záhony.

Další část zahrady je parková s vodotryskem, s bludištěm z živých plotů, no celkově krása. Ani jsme to všechno za jeden den nestačily projít.

Tomu, kdo ještě nenavštívil tyto zahrady, zkusím tuto krásu přiblížit aspoň z fotek.

A kdo se vydá na prohlídku zahrad, přeji aby mu vyšlo tak krásné počasí jako nám.

naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Pravda je,že Kroměříž je krásné město.Květná zahrada byla dlouho v rekonstrukci.Je tam krásný skleník s tropickými stromy a rostlinami.Památky Kroměříže jsou chráněny UNESCEM.I podzámecká zahrada je krásná,jako stvořená na procházky a stojí za podívání i zámek a vinné sklepy,kde si každý může víno i zakoupit.Odtud berou i mešní víno do kostelů.
Eva Balúchová
Povídání je stručné,měl to být takový tip na výlet.Kdo chce vědět víc,určitě si všechno najde na internetu.Mám ráda když se můžu ráno rozhodnout,nasednout na vlak a někam si zajet. Holt,důchod je krásný!!! Děkuji za informace o Loučné n/D. Na jaře se chystám na pražské zahrady.
Marie Magdalena Klosová
Zdravím,Evo,udělaly jste si krásný výlet.Miluju výlety.Taky se tam chystáme,byla jsem tam,když zahrady nebyly ještě tak pěkné.Arcibiskupský zámek je také nádherný,jeho návštěvu doporučuji.A vyzkoušíme Loučnou,o té,promiňte,jsem nevěděla.A těším se.
Zuzana Pivcová
Nikdy jsem tam nebyla. Vidím, že si zahrada nikterak nezadá s vídeňským Schönbrunnem. Díky za stručné, a přitom jednoznačně lákavé pozvání.
Jaroslava Handlová
Celá Kroměříž je nezapomenutelná. Evo, děkuji za připomenutí hezkého místa. Ten tip od Jitky (potvrzený Janou) na Loučnou nad Desnou se třeba někdy hodí i nám dalším.
Jana Šenbergerová
Kroměřížské zahrady jsou nádherné a ta v Loučné nad Desnou také.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...