Tatínek se přišel rozloučit

Tatínek se přišel rozloučit

3. 10. 2014

Můj tatínek byl pracovitý člověk, i když byl již řadu let v důchodu, rád pomáhal bratrovi na chalupě v horách. Býval tam celé léto, my jsme za ním střídavě jezdili, jak jsme mohli.

Já jsem v té době měla tříletou dcerku a odjela jsem s ní a s maminkou na rekreaci do Krkonoš. Po týdnu jsme se vrátily domů, byla sobota. V neděli jsme seděly s maminkou při odpolední kávě, když se nebe černě zatáhlo a úplně se setmělo. Začala veliká bouře, lilo jak z konve, blesky se křižovaly, hrom bil a dokonce uhodilo do našeho domku, viděla jsem, jak blesk sjel po hromosvodu do země.

Bylo to strašné. Vzpomněly jsme si na tatínka, zda je v horách také tak hrozně. Bouře přešla, druhý den jsme šli normálně do práce. Vůbec jsme nevěděli, že tatínek při té hrozné bouřce zemřel na infarkt. Nikdo nám nic nesdělil, sestra v nemocnici, kam sousedé tatínka nechali převézt, nějak zapomněla...

Tak tam tatínek ležel sám až do čtvrtka, kdy za ním jel normálně bratr a teprve se dozvěděl, co se stalo. Byla to rána z čistého nebe. Zařídili jsme rychle pohřeb a já byla smutná, že jsem se už s tatínkem ani neviděla.

Za několik dnů po pohřbu jsem se uprostřed noci probudila z živého snu. Zdálo se mi, že jsem jako obvykle vařila v kuchyni a slyšela zřetelně, jak vržou naše dřevěné schody způsobem, jakým chodil tatínek. Taky ano, vešel do kuchyně, usmál se na mne a sedl si na svoje místo ke stolu, kde vždy sedával a čítal noviny. Já byla udivená, protože i ve snu jsem si uvědomovala, že zemřel. Překvapeně jsem řekla: "Tati, co tu děláš, vždyť ty jsi přece mrtvý! Všem jsem to napsala." Zároveň jsem usilovně přemýšlela, jak všem co nejrychleji sdělím, že tatínek žije. On se zase jen na mne hezky usmál a já se probudila. Vůbec jsem nevěděla, zda to byl jen sen, stále jsem tatínkovu přítomnost nějak cítila.

Dodnes věřím, že se tatínek se mnou přišel rozloučit.

mezi nebem a zemí
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Já jsem maminku viděla před 18 lety.Přišla mě varovat,pak jsem ji pořád cítila kolem sebe,takový neklid.Až se problém vařešil,utichlo to a doufám,že došla klidu,moc bych jí to přála.Byla to dobrá maminka. Každý může věřit čemu chce,já vím své.
Zdenka Jírová
To jsem ráda, že nejsem sama a že věříte, že jsem si to nevymyslela. Já to mám v živé paměti už 26 let. Děkuji vám.
Jana Šenbergerová
Já tomu nevěřím, já to vím. Hezky jste to napsala, paní Zdenko.
Eva Balúchová
Hezký příběh,se mnou se přišla rozloučit maminka a měla strašně ustaraný výraz.Za pár dní jsem zjistila proč...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%