Moje vernisáž: Jeden den
v životě České republiky

Moje vernisáž: Jeden den
v životě České republiky

12. 10. 2014

Fotografování je mým koníčkem a proto mě zaujal projekt obrazové kroniky jednoho všedního dne v životě České republiky, který připravila agentura Frey ve spolupráci se společností Olympus.

Agentura Frey oslovila profesionální a amatérské fotografy z České republiky s cílem zachytit život naší země a jejích občanů během jediného dne - od poledne 28. října 2007 do poledne 29. října 2007.

Ze zaslaných snímků bylo odbornou porotou vybráno kolem tří set fotografií mezi kterými byla i moje fotografie Židovského hřbitova na Žižkově v průhledu židovskou hvězdou. V průběhu dne 28.října jsem vyfotografovala nejen hřbitov, ale i žižkovskou televizní věž. Nakonec jsem do projektu vybrala již zmíněnou fotografii. Měla jsem obrovskou radost, když jsem se svojí fotografii uspěla spolu s profesionálními fotografy.

Vernisáž výstavy fotografií s názvem „Jeden den České republiky“.se konala v úterý 4. března 2008 v pražské galerii Mánes. Z projektu pak vznikla nejen výstava, ale i knížka a dokumentární film.

V mojí galerii jsou fotografie, které jsem v rámci tohoto projektu vyfotografovala.

 

Vernisáž fotografií je nová soutěž magazínu i60 o zahradní gril společnosti Mountfield. Sestavte ze svých snímků výstavu fotografií na vámi zvolené téma a pozvěte své přátele na vernisáž. Pravidla soutěže najdete zde.


vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Bartošová
Profesionální fotograf se focením živí, ale jeho fotky nemusí být nutně kvalitnější, zajímavější, umělečtější, než fotky amatéra (pův. z latinského amator, milovník od amare milovat), který nefotí pro hmotnou odměnu, ale pro radost, z vlastní potřeby - a vždy zapojuje srdce a cit. A toho dokladem jsou Vaše krásné fotky! Židovský hřbitov průhledem v náhrobku je vážně nejlepší, nedivím se tomu úspěšnému PROFESIONÁLNÍMU výsledku.
Soňa Prachfeldová
Gratuluji k milému úspěchu, moc hezká vernisáž
nika kapralová
taky bych chtěla tak hezky amatersky fotografovat, velmi povedene !
Jana Morávková
Já fotím také amatérsky, ani nemám zrcadlovku a příslušné objektivy. Jen se dívám kolem sebe, co by bylo zajímavé vyfotit. je to můj koníček.
Jana Morávková
Já fotím také amatérsky, ani nemám zrcadlovku a příslušné objektivy. Jen se dívám kolem sebe, co by bylo zajímavé vyfotit. je to můj koníček.
Alena Kolibíková
Krásne fotočky... :)
Jana Morávková
Já fotím také amatérsky, ani nemám zrcadlovku a příslušné objektivy. Jen se dívám kolem sebe, co by bylo zajímavé vyfotit. je to můj koníček.
Marcela Marssyy
moc hezké fotografie, židovské hřbitovy jsou fascinující a to lezoucí batole nádhera, držím palce v soutěži :-)
Zuzana Pivcová
Některé záběry se samozřejmě takřka nabízejí k vyfocení. To jsem dokonce měla obdobně vyfocené, ale nezveřejněné, i to šplhající batole. Zkrátka jsme šly stejnou cestou. Já ale fotím velmi amatérsky a na žádnou výstavu se rozhodně nedostanu.
Jana Morávková
Moc vám všem děkuji za Vaše komentáře. paní Zuzano Pivrncová, moje fotka vznikla již v roce 2007, tedy 7 let před Vaší :-) Pane Miroslave Štorchu, fotila jsem ze stativu kompaktem od Olympusu SP550UZ.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...