Kdo nebyl u voleb,
nemá co nadávat

Kdo nebyl u voleb,
nemá co nadávat

12. 10. 2014

Bylo docela pěkné počasí, radši jsem jel na chalupu nebo na výlet, možná to byl letos poslední teplý víkend. Anebo nemá to cenu, není koho volit, stejně je to banda zločinců a můj hlas s tím nic nenadělá. Přesně tohle uslyším, až se zase sejdu s kamarády na víně a budeme si povídat o volbách. Tedy od některých z nich. Od těch, kteří se na volby vykašlali. A zase se pohádáme.

Volební účast okolo čtyřiceti pěti procent je tristní. Nahrává skalním příznivcům skalních stran, kteří chodí k volbám za všech okolností. Jenže skalní strany nejsou právě ty, které bych (alespoň já) chtěl vidět v čele měst nebo tohoto státu. Doufám, že nejsem sám.

Kromě toho, že volby považuji od roku 1990 za občanskou povinnost (možná jsem staromódní), nedokážu pochopit, že někomu může být jedno, kdo tady bude čtyři roky vládnout. O to více, že komunální volby se týkají přímo našeho domova, našich měst a obcí a kandidátů, které často přímo nebo nepřímo známe.

Ano uznávám, naštěstí už čtvrtstoletí žijeme v demokratické zemi a nejít k volbám je přece také volba. Svobodná volba každého z nás. Ale je to špatná volba. Když nepůjde k volbám nikdo, můžeme to zase rovnou předat komunistům.

Kdo nebyl u voleb, nemá nárok na politiku nadávat. Nepřiložil ruku k dílu a neudělal nic pro to, aby se něco změnilo.

Moje próza volby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Málokdo chce poctivě nést zodpovědnost a podle mě ty podílové výpočty nahrávají straničkám arůzným uskupením, mělo by být složení podle skutečného počtu jednotlivců a přímá volba starostů, pak by to vypadalo jinak, máte pravdu pane Horáčku, že nadávání a sezení za půllitrem, či kamny, nic nevyřeší, pokud se nezvednu a nejdu něco dělat, to platí i v životě !
Jana Slavíková
To Jan Blahoslav: bohužel jak, kde. Navíc místní ČSSD je schopná se spolčit s kýmkoliv (jak prohlásil sexy mozek Paroubek - i s marťany), tedy s i s komoušema. Byla jsem prvně ve volební komisi a velmi mě překvapily poměrně početné skupiny lidí, kteří vůbec neměli tušeni, jak volit a při počítání hlasů množství volebních listin s naprosto stejnými zakřížkovanými kandidáty. Všichni jsme cítili, o co jde, ale konkrétní důkazy nejsou.
Miroslav Štorch
Potěšily mne výsledky voleb komunálních i senátních. Bezohledná politika pana chemika Kalouska, která dělal pokusy s důchodci a zdravotně postiženými se obrátila proti němu a TOP 09. Před časem opustil zbaběle stranu KDU-ČSL, protože tehdy se nedostala do parlamentu. A nyní se dostala tato zdánlivě slabá strana do popředí díky voličům, kteří jí více důvěřují než TOP 09. Boží mlýny melou pomalu - ale jistě. Snad pan Kalousek nepřestoupí zpátky zpět do strany, ze které utekl - jako to kdysi udělal vychytralý Winston Churchill.
Jan Blahoslav
K volbám jezdím i na vozíku - máme bezbariérový přístup. Naštěstí komunisti tentokrát dostali celkem na frak.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.