Vítejte v Čeladné

Vítejte v Čeladné

18. 10. 2014

Jsme v Čeladné. Obci ležící v nadmořské výšce 430 m, která se nachází v okrese Frýdek-Místek. V roce 2000 zde bylo otevřeno významné golfové hřiště. Od té doby se tato obec stala velice vyhledávaným místem. Žije zde necelých 3000 obyvatel, jejichž průměrný věk je 39 let.

Ubytování hotelu Dejmon, už bylo pro nás - partu nadšených přátel a kamarádů - velice známé. Někteří zde byli již několikrát.

Během pobytu jsme nelenošili. Den začínal pravidelnou rozcvičkou, pak nutná snídaně a program přiměřený věku, potřebám a možnostem všech přítomných.

Prošli jsme několikrát okolí horského hotelu. Houbařili jsme, navštívili muzeum Josefa Kaluse, odpočinuli si u kaple Cyrila a Metoděje a kochali jsme se pohledem na nádherné daňky v oboře. Naše kroky vedly i ke golfovému hřišti. A pak jsme potkali i koně. Ochotný mladý muž nás provedl stájemi. Nádherní koně, z nichž mnozí byli i několikrát oceněni, nám všem jaksi očarovali. Bonusem této návštěvy byl pohled na ženu, která jízdu na koni měla jako terapii.

Navštívili jsme i samotnou obec Čeladná. Z rozhledny na Obecním úřadě jsme viděli nádherné okolí této malebné obce, obklopené krásnými Beskydami. A pochopitelně jsme neminuli cukrárničku. Velice chutné zákusky za lidovou cenu, nám všem přišly vhod.

V našem programu však nechybělo ani kulturní vyžití. Překvapil nás bohumínský písničkář Josef Pinkas, který za námi přijel a nezištně udělal skoro dvouhodinový koncert s kytarou, foukací harmonikou a zpěvem.

V náplni našeho pobytu byl i sport. Odpoledne, kdy jsme si vyzkoušeli šikovnost v ruských kuželkách, postřeh v hodu míčů do koše či řešení hlavolamů, bylo pro všechny zajímavé, úsměvné a dobře hodnocené.

Pobyt se zkrátka vydařil, trochu jsme si odpočinuli a hlavně se odreagovali od každodenních starostí.

výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Přátelé,fakt mě moc těsí vaše hřejivá slova.Zkusím na vše odpovědět v kostce,Snad se v tom vyznáme.-Co se týče odpočinku. Jani,kdy odpočívám,nevím.Asi u počítače.Zuzko,ano,stalo se,že lidi brblali.byly doby(než jsem vzala vše opravdu do pevných rukou),kdy mi bylo řečeno-loni jsem na tomto místě v autobusu seděla já,tak letos musím zase!!! Nebo-musíme odjíždět domů o hodinu dříve,protože jnak nestihnu seriál,taky se stalo,že se nám podařilo odjet bez 4 lidí,protože někde na pokoji sledovali "ULICI".Ale vše jsem se snažila vzít s nějakým-třeba malinkým humorem.Ale nevím,zda to chápete,ovšem největší odměnou pro mne je potlesk,když se v autobuse se všemi loučím a pak slova díků,při vystupování seniorů z autobusu. pokud se jedná o sraz 60ky,pouvažuji se svými kamarádkami a třeba příští rok(pokud nebudu mít tolik osobních problémů a starostí jaké mám) neco navrhnu!!!!
Soňa Prachfeldová
Zdravím Hani, také děláme s naším klubem zájezdy po okolí a vím, že jsi nesmírně obětavá organizátorka, snad Ti občas někdo poděkuje.
Olga Štolbová
Hani, též obdivuju a závidím. Ty bys určitě uměla senzačně zorganizovat výlet pro i60. Víš kolik lidí by to zajímalo? Věřím, že moc, moc.
Marie Novotná
Proč nebydlím u vás! Tady snad nic takového není.Tak se budu alespoň koukat,kde jste byli a třeba se tam někdy podívám.Obdivuji tě.
Zuzana Pivcová
Mě vždycky fascinuje nejen to, že všechno zajistíš a jedeš jako vedoucí, ale také ten výběr. To opravdu není jednoduché, vybrat takovou trasu, takový program, aby se to všem líbilo a aby to také všichni zvládli. Řekni, setkala ses vůbec někdy s nějakým reptalem, který měl námitky nebo si dokonce stěžoval?
Jana Šenbergerová
Hani, ty jsi neúnavná organizátorka-cestovatelka. Přemýšlím, kdy ty vlastně odpočíváš, když to máš všechno na povel. :-)
Hana Rypáčková
Poznala jsem, že to píšeš, Hanko.Jsi tak šikovná vedoucí zájezdů.A vybíráte si zajímavá místa.Tak daleko od mého domova...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...