Vždy elegantní dáma,
Magdalena Dietlová

Vždy elegantní dáma,
Magdalena Dietlová

17. 10. 2014

Novinářka a televizní moderátorka Magdalena Dietlová začínala kariéru v ostravském televizním studiu, kde poznala i svého budoucího manžela, známého dramatika a scenáristu Jaroslava Dietla. Po jeho náhlé smrti v roce 1985 se vrátila k práci v televizi a byla také šéfredaktorkou časopisu Xantypa. Sedmdesátiny, které slaví 17. října, by této elegantní dámě nikdo nehádal.

Dietlová se narodila 17. října 1944 v Brně, její matka zpívala v brněnské operetě, otec byl zemědělským inženýrem. V ostravském studiu potkala Jaroslava Dietla, autora legendárního televizního seriálu Nemocnice na kraji města a dalších oblíbených seriálů. Vzali se v únoru 1974, ona měla dvě děti z prvního manželství, další dvě děti měli s Dietlem.

Svému manželovi občas i pomáhala: "Pomáhala jsem mu, když sbíral materiál na nemocnici, vybírala jsem písničky k jeho televizním muzikálům. Zatahoval mě do své práce, do debat s dramaturgy i kamarády."

Jejich vztah ukončila Dietlova náhlá smrt na tenisových kurtech v roce 1985.

osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeňka Vítková
Měla jsem tu čest osobně poznat paní Magdalenu po našem divadelním představení Nepokojné hody Sv.Kateřiny, které napsal Jaroslav Dietl .Hráli jsme to u příležitosti kulatého výročí narození pana Jaroslava a pak jsme po představení besedovali o divadle i běžných věcech .Je to opravdu milá, stále usměvavá dáma. / Více v mém dřívějším článku Neobyčejné setkání s paní Magdalenou Dietlovou /

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.