Vernisáž fotografií: 
Jak se stát lovcem

Vernisáž fotografií:
Jak se stát lovcem

21. 10. 2014

Vážené dámy a pánové, milí přátelé a hosté,
je mi ctí, že Vás mohu přivítat na dnešní vernisáži s názvem „Jak se stát lovcem“ a provést Vás mezi několika exponáty, které však já, stejně jako pravděpodobně i Vy, raději vídáme naživo. Půjde totiž o zvířata. A já bych Vám chtěla ukázat něco málo z toho, co se mi podařilo ulovit. Jsem sice zrozenec ve znamení Střelce, ale asi nemám dobrou mušku. Protože všechna zvířata, na která jsem kdykoliv namířila zbraň, tak si klidně žijí dál. Musím podotknout, že moje zbraň už je poněkud zastaralá a jmenuje se fotoaparát.

Mám obyčejný digitální kompakt. Bohužel, žádná zrcadlovka. Všechna zde vystavená zvířata jsem původně „lovila“ jen pro vlastní potěšení. Nyní, přestože vím, že obrázky mají drobné technické nedostatky, jsem se rozhodla podělit se o tu radost s Vámi. Buďte shovívaví, zvířátka nejsou na vině, že vše není tak, jak by mělo být. Oni za to nemohou – snažili se pózovat, až jsem chvílemi podezírala všechny tamní chovatele, že je to snad učí, co mají dělat před objektivem.

Pojďme se tedy společně projít po několika Zoologických zahradách. Začněme v Jihlavě, kde nás uvítají roztomilé, malé šelmičky surikaty. Jsou velice čilé, rychle umí vyhrabat chodbičky, ve kterých mizí, ale pak celá rodinka zase hezky vyleze a jukne na Vás. Barva jejich kožíšku splývá s pískem a okolními skalami, podobně jako v jejich domovině - jihozápadní Africe. Každý druh zvířete je něčím unikátní a je to pestrá podívaná, kterou miluji.

Vystavené fotky jsem pořídila při návštěvách v Jihlavě, Liberci, Plzni a Praze. Vězte, že zde z důvodu omezeného výstavního prostoru je k vidění jen opravdu malá část toho, co mnohé zoologické zahrady chovají ve svých výbězích, pavilonech, volierách a teráriích. Dnes se na výstavě jen bavte, smějte a třeba čtěte titulky u snímků. Ale příště se jeďte pobavit přímo mezi živá zvířata. Já to dělám často a ráda.

Možná by nebylo špatné ani společné setkání s přáteli v kterékoliv ZOO – co tomu říkáte i60-níci?

vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Hanko, s těmi oblázky u surikat v Praze máš pravdu. Ony tam nemají jen jinou zem, ale dokonce i trochu jiné barvičky kožíšku! Jenže právě tato série fotek byla starší a ten snímek surikat jsem pořídila v Jihlavě (správně jsi našla článek s loňským datem). ... A nejen, že jsi už byla tehdy na íčku, ale já jsem se dnes zpětně podívala do komentářů a připomenula jsem si, jak jsi chtěla léčit zvířata. viz Tvůj příspěvek 21.10.2014 16:53:38
Hana Rypáčková
Jejda Jaruško, , ale surikaty měly ve výběhu oblázky....Potom jsem našla datum ! A dokonce jsem už na íčku byla ....
Jaroslava Handlová
Ani jsem nedoufala, že se naplní poslední věta mého článku a že do roka se s dalšími "íčkařkami", a to bez nějakých velkých výzev, sejdeme v pražské ZOO (7.9.2015). Bylo to fajn - však Hela Červenková to pěkně podala ve svém článečku. Tak v které ZOO příště? Olomouc??? Vyjde nám to?
Milada Salajková
Miluju tyto zahrady. Jsou i vzpomínkou na dobu návštěv s dětmi, s vnoučaty. Prezentujete svou vernisáž, slovem i obrazem, velmi krásně.
Jaroslava Handlová
Děkuji všem za návštěvu vernisáže a dvojnásobný dík Vám, které jste napsaly komentáře. (Vypadá to, že muži vymřeli, nebo se jim nechce všechno číst a prohlížet, natož ještě komentovat?)
Marie Bartošová
Pěkná vernisáž, hezké fotky.
VANDA Blaškovič
Tak mne milá paní Handlová napadlo, jestli jste těm němým tvářím nepošeptala do ouška před cvaknutím fotoaparátu - když tak krásně pozovaly - blížící se termín 1.11...:) Sluší jim to ! Opravdu !
Marie Magdalena Klosová
Báječná "střelba"!
Jitka Chodorová
Jaruško,jsi holka šikovná a nápaditá,moc pěkná vernisáž.
Olga Štolbová
Jarko, krásná vernisáž a prima nápad. Fotit v ZOO napadne i více lidí, ale Tobě se povedly opravdu špičkové záběry. Chválím a tleskám, umííííííš. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...