Krámek plný snů

Krámek plný snů

25. 10. 2014

Chtěla bych mít malý krámek v klidné, tiché ulici a v něm prodávat sny.

Dobré, veselé i smutné.Takové, co přinášejí klid i berou dech. 

Sny, po nichž srdce bije rychleji a padají hvězdy.

Stála bych každé ráno ve dveřích a lidé by přicházeli, hledali a kupovali sny krásné, křehké a skleněné, chladící a tišící, naplněné láskou, sny růžové, sny proti samotě i proti zahálce, sny pro mladé a staré, sny proti nenávisti i proti závisti. Sny proti nudě, proti zbabělosti. Pro každého bych měla jeden zvláštní sen, ten, který by byl jen pro něho samotného.

Sny by byly vyrovnané v poličkách a na stole, na židlích i v předsíni. Jako nejdražší látky. Obsloužila bych každého.

Na zabalení snů bych měla krajkové jemné šátky utkané z pavučin. Byly by měkké jako hedvábí, každý by měl jinou barvu, aby se odlišil od snu dalšího. Každý z nás byl vždy plný snů, splněných, moudrých, krásných i  těch nenaplněných.

Byly to i takové sny, o nichž víme, že se nikdy nesplní, že se jich dožijí možná děti našich dětí. Sny, které však sníme všichni.

Tak to vše bych měla v malém krámku v klidné, tiché ulici.

Ten, kdo by si sen odnesl, přičinil by se o to, aby na světě bylo více lásky, více pochopení a ještě více krásných, něžných snů.

Každý prodaný sen by se pak stal pohádkou a každý pohádkový sen by se proměnil ve skutečnost.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Vladi, dovedeš krásně snít. Až ten krámek budeš mít, půjdu si do fronty,také pro jeden krásný sen. Vždyť sny dokážou skrášlit i ponuré dny a když se někdy podaří nějaký takový sen splnit, to je potom úžasné štěstí. ***
Vladka Steinová
Ahoj Jitko, děkuji, ano vzpomínám si na Tvůj článek. Přečtu ještě jednou.Obrázek dala redakce a mně se také moc líbí,sny a touhy nám nikdo nevezme.
Jitka Chodorová
Vladko,hlásím se do práce,do takového krámku bych hned šla pracovat,navíc obrázek k tvému povídání je nádherný,máme podobné touhy,viz Stánek splněných přání,v mém profilu,co jsem tam dávala skoro před 2roky.Tak ať tvůj krámek má pořád co nabídnout!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.